Federația Rusă anunță că reia importul de fructe din Republica Moldova și renunță la restricțiile impuse producătorilor

7 martie 2022, 13:19 Agricultură 1682
Export de fructe.  Sursa: Agrobiznes.md

Rosselkhoznadzor a anunțat că începând cu 5 martie au fost ridicate restricțiile introduse anterior întreprinderilor producătoare și reia importul de fructe din Republica Moldova, dar și din alte cinci țări, fără a ține cont de restricțiile impuse.

Astfel, într-un comunicat emis de Rosselhoznadzorul sunt anulate restricțiile și permisul de import de:

- pere din Bosnia și Herțegovina;

- fructe cu sâmburi și nuci din Republica Populară Chineză;

- fructe cu semințe sau sâmburi din Republica Moldova;

- fructe cu semințe sau sâmburi din Serbia;

- cartofi din Bangladesh;

- mere din Azerbaidjan;

„Decizia a fost luată pe baza analizei informațiilor privind măsurile luate pentru prevenirea încălcării cerințelor ale Federației Ruse și ale țărilor membre EAEU, furnizate de organizațiile naționale de carantină și protecția plantelor din țările menționate mai sus”, menționează în anunț Rosselhoznadzorul.

Amintim că, exportul grâului și a zahărului din Republica Moldova se interzice pe perioada stării de urgență, începând cu 1 martie. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Exportul de mărfuri autohtone este în creștere cu circa 30% în 2021, față de 2020, iar România rămâne principala destinație a exporturilor.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media