Bursa de la Moscova va rămâne închisă și miercuri, pentru a treia zi consecutiv

2 martie 2022, 09:37 Economie 206
rusia sub sancțiuni.  Sursa: digi24.ro

Bursa de la Moscova nu se va deschide pentru tranzacționare, miercuri, 2 martie, pentru a treia zi consecutiv, a anunțat Banca Centrală Rusă într-un comunicat de presă, transmite CNN.

Cu toate acestea, operațiuni limitate vor fi permise pentru prima dată în această săptămână.

Tancurile economiei ruse: Rusia s-a luptat pentru a preveni criza financiară de când Statele Unite, Uniunea Europeană și alți aliați occidentali au impus sancțiuni asupra unei mari părți a sistemului bancar al țării, inclusiv înghețarea rezervelor valutare în valoare de sute de miliarde de dolari pe care Moscova le rezerve de ani de zile pentru a proteja economia rusă.

Rubla rusă a scăzut, iar acțiunile companiilor rusești listate în străinătate s-au prăbușit.

Mai multe companii occidentale au abandonat Rusia de la începutul invaziei, inclusiv gigantul petrolier BP, Shell și Exxon Mobil.

Potrivit unor experţi, Rusia nu va mai putea să-şi folosească titlurile de valoare în monedă străină pentru a stabiliza cursul rublei ruseşti.

Banca Centrală a Rusiei are rezerve de aproximativ 630 de miliarde de dolari.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie și 1 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media