SURSE: Fostul sportiv Ion Șoltoianu este bărbatul reținut de procurori pentru terorizarea a doi oameni de afaceri

7 aprilie 2022, 09:30 Justiție 7848
Ion Șoltoianu.  Sursa: colaj ZDG/Captură video, IGP

Autoritatea criminală reținută recent pentru amenințare, șantaj și extorcare de sume importante de bani de la doi oameni de afaceri, este fostul sportiv Ion Șoltoianu, eliberat în 2019 înainte de termen pentru omorul unui fost polițist. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de surse de încredere, apropiate anchetei.

Bărbatul, care are acum peste 50 de ani, este membru al unui grup criminal organizat, iar acțiunile investigate ale acestuia au fost documentate începând cu anul 2020, spun procurorii de la Crimă Organizată.

Acesta este bănuit că ar fi organizat, prin intermediul complicilor săi, filajul victimelor și a membrilor de familie ale acestora.

Polițiștii de la INI și procurorii PCCOCS au descins cu percheziții la domiciliul și casa de vacanță a lui Șoltoianu, de unde au ridicat un pistol-mitralieră cu două incarnatoare, circa 200 cartușe și mai multe cartele telefonice.

Autoritățile menționează că bărbatul a folosit arma ridicată, înregistrată pe soția sa, la comiterea acțiunilor de șantaj asupra victimelor.


Ion Şoltoianu, dublu campion mondial la kickboxing, a fost condamnat în 2013 la 14 ani de închisoare pentru omor, deținere ilegala de arme și șantaj, după ce l-a împuscat mortal pe fostul polițist Ion Stratulat, ginerele generalului Nicolae Alexei, la o terasă din centrul capitalei, în 2011.

Imediat după săvârșirea faptei, Şoltoianu a fugit din Chișinău, dar a fost reținut în Varniţa. Şoltoianu a fost găsit vinovat și de faptul că prin amenințări a obligat o persoană să transcrie pe numele unui intermediar un apartament și o parte din acțiunile firmei sale.

Acesta însă a fost eliberat în vara anului 2019, înainte de termen.

Șoltoianu a mai comis o infracțiune similară la începutul lunii martie anul curent, când a sărit să împuște un tânăr care își plimba câinele în curtea unui bloc de locuințe din sectorul Botanica. Pentru această infracțiune bărbatul riscă de la 3 la 7 ani privațiune de libertate.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media