VIDEO/ Primarul de Melitopol, răpit de ocupanți. Localnicii organizează un protest și cer eliberarea edilului Ivan Fedorov

12 martie 2022, 11:00 Ucraina 204
Protest la Melitopol.  Sursa: UNIAN

La Melitopol, ocupanții l-au răpit pe primarul orașului, Ivan Fedorov, fiind acuzat de așa zise crime împotriva civililor, iar ucrainenii se tem că astfel de abuzuri vor continua dacă oficialii locali nu cooperează cu ocupanții. Potrivit președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, rușii au trecut la o nouă etapă de teroare, când „încearcă să elimine fizic reprezentanții autorităților ucrainene locale legitime”.

Într-un filmuleț de pe Twitter, primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a fost târât de oameni înarmați dintr-o clădire guvernamentală din sud-estul orașului.

La scurt timp, procurorul regional de la Lugansk, susținut de Rusia, a declarat că Fedorov a comis infracțiuni de terorism și este investigat.

Președintele Ucrainei a declarat că detenția lui Fedorov a fost o „crimă împotriva democrației”, iar Ministerul de Externe de la Kiev a numit-o o crimă de război care încalcă Convențiile de la Geneva.

La această oră, presa ucraineană transmite că mii de oameni protestează în Melitopol și cer eliberarea primarului Ivan Fedorov, răpit de soldații ruși, pe motiv că a refuzat să coopereze cu invadatorii.

Ucrainenii au făcut apel la invadatorii ruși cu o cerere de eliberare a primarului răpit. Oamenii au scandat „Libertate primarului” și „Dă-l înapoi pe Fedorov”. Ulterior, protestatarii s-au întors spre agresori și au început să strige „Acasă!”.

Totodată, manifestanții susțin că în zonă este restricționat accesul la internet pentru a împiedica desfășurarea protestului și participanții la eveniment să nu poată lua legătura între ei.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media