ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi pleacă din funcția de primar de Bălți, după ce a înregistrat un scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu

12 iulie 2021, 15:20 Politică 1261
Renato Usatîi.  Sursa: captură video/privesc.eu

Renato Usatîi a anunțat că pleacă din funcția de primar de Bălți, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu.

„Le mulțumesc tuturor bălțenilor care mi-au oferit votul. (...) Am rămas surprins de rezultatul alegerilor din Bălți. Oamenii nu vor rezultate adevărate, ei vor politică. (...) Nu-mi este rușine în fața bălțenilor pentru proiectele pe care le-am realizat.

Astăzi este cea mai neplăcută zi pentru mine, nu din cauza rezultatelor alegerilor, ci pentru că sunt nevoit să iau cea mai importantă decizie. Decizia nr.1 este că de mâine plec în concediu, iar după aceasta îmi voi da demisia. Pregătiți-vă de alegeri locale anticipate”, de declarat Usatîi în cadrul unui live pe Facebook.

Renato Ustaîi a mai adăugat părăsește și scena politică, menționând că va propune partidului pe care îl conduce să aleagă un al lider.


De menționat că, la scrutinul parlamentar din 11 iulie, capitala de nord a țării a fost câștigată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS).

Potrivit datelor preliminare raportate de Comisia Electorală Centrală (CEC), în urma prelucrării tuturor proceselor verbale, BECS a acumulat 40.17%, fiind urmat de PAS care a câștigat încrederea a 27,34% dintre alegătorii.

Blocul electoral „Renato Usatîi”, liderul căruia conduce orașul Bălțiul, s-a clasat pe locul trei, reușind să adune 22,69% dintre sufragii.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media