PAS câștigă în Japonia. Cum arată rezultatele votului la secția din Tokyo unde scrutinul s-a încheiat

11 iulie 2021, 17:05 Politică 3532
Alegeri parlamentare anticipate 2021.  Sursa: Replica Media

Prima secție de votare unde procesul de vot s-a încheiat este cea din capitala Japoniei. La Tokyo au votat 31 de cetățeni moldoveni, iar urnele s-au închis la ora 16 a Moldovei.

Potrivit rezultatelor numărării, PAS a acumulat de departe cele mai multe sufragii - 22. BECS ia 3 voturi, „Democrația Acasă” - 2, iar blocul „Renato Usatîi”, PDM și PUN iau câte un vot.

CEC anunță că, până la ora 16.00, s-au prezentat la urnele de vot peste 1 milion de alegători. Rata de participare a depășit 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale, iar, în aceste condiții, scrutinul de astăzi poate fi considerat valabil. Totodată, informează că secțiile de vot din Japonia și China au fost închise. La secția de votare din Tokio au participat la scrutin 31 de alegători. Autoritățile informează despre deschiderea fără impedimente a secțiilor de votare pe coasta estică a Statelor Unite ale Americii.

La ora 16:51, peste 150 de mii de cetățenii moldoveni, stabiliți peste hotarele țării, și-au exercitat dreptul la vot.

La 17:30, a fost depășit pragul de un milion de cetățeni care au votat pe teritoriul Republica Moldova. A rămas puțin mai mult de trei ore până la închiderea secțiilor de vot.

Astăzi în Republica Moldova cetățenii sunt așteptați la urne pentru a-și da votul candidatului care să-l reprezinte în viitorul Parlament, în cadrul celui de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Pentru cele 101 mandate de deputat concurează candidați din 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Dreptul de a alege îl au toți cetăţenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor. Secțiile de vot se vor închide la ora 21:00.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media