Samuel L. Jackson, Liv Ullmann și Elaine May vor primi premii Oscar onorifice pentru realizări în cinematografie

25 iunie 2021, 08:37 Film 87
Colaj.  Sursa: bizinstant.com

Actorul Samuel L. Jackson, actriţa Liv Ullmann şi scenarista şi regizoarea Elaine May vor primi Oscaruri onorifice, a anunţat joi Academia de la Hollywood într-un comunicat în care a detaliat, de asemenea, că actorul Danny Glover va primi premiul umanitar Jean Hersholt, pentru apărarea justiţiei şi a drepturilor omului, scrie CBC News.

Premiul de onoare este acordat ca un tribut adus „distincției extraordinare în realizarea vieții, contribuțiilor excepționale la starea artelor și științelor cinematografice sau pentru serviciul remarcabil acordat Academiei”, potrivit AMPAS.

Cea de-a douăsprezecea ediţie anuală a Premiilor Guvernatorilor va avea loc pe 15 ianuarie 2022, la Los Angeles.

Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru „Pulp Fiction„ (1994), cariera lui Jackson, unul dintre cei mai populari şi prolifici interpreţi de la Hollywood din ultimele decenii, include şi filme precum „Jurassic Park” (1993), „Jackie Brown” (1997), „Unbreakable” (2000), „Django Unchained” (2012) sau a doua trilogie din „Star Wars”.

La rândul ei, May a fost nominalizată de două ori la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru „Heaven Can Wait” (1978) şi „Primary Colors”(1998). May a regizat, de asemenea, filme precum „A New Leaf” (1971) şi „The Heartbreak Kid” (1972).

Ullmann s-a evidențiat de-a lungul carierei sale prin colaborarea de succes cu cineastul Ingmar Bergman la titluri precum „Persona” (1966) sau „Face to Face” (1976). Actriţa norvegiană a primit două nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru „The Emigrants” (1971) şi pentru „Face to Face”.

Glover a combinat de-a lungul îndelungatei sale cariere filme prestigioase precum „The Color Purple” (1985) cu mari succese de box office, ca de exemplu „Lethal Weapon” cu Mel Gibson. În afara ecranului, actorul a excelat în calitate de activist social şi comunitar şi a colaborat ani de zile cu instituţii precum UNICEF.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media