Naționala Moldovei pierde la limită în Israel. Căpitanul Igor Armaș și-a anunțat retragerea din selecționată

13 octombrie 2021, 11:37 Sport 226
Naționala Moldovei la meciul cu Israel.  Sursa: fmf.md

O nouă înfrângere pentru Naționala Moldovei. De această dată, jucătorii moldoveni au pierdut cu 2 la 1 în deplasarea din Israel. Golul de onoare al tricolorilor a fost înscris de atacantul Ion Nicolăescu la finalul partidei.

Meciul a fost mai disputat, iar statisticile partidei arată chiar o ușoară superioritate a Naționalei Moldovei la capitolul șuturi pe poartă și spre poartă.

"Echipa a avut o prestație destul de bună în fața Israelului, o națională valoroasă. Am avut destule ocazii de a marca, inclusiv faze fixe care au creat pericol la poarta adversă. Mă bucur că băieții au avut o atitudine corectă, față de ce am văzut în partida cu Danemarca. În pofida înfrângerii, sperăm că meciul cu Israel va fi un moment de cotitură pentru noi. Urmează ultimele două dueluri, de asemenea dificile, în această campanie. Posibil să avem unele probleme de efectiv, dar avem 20 de zile să ne pregătim pentru a avea un joc cât mai bun", a declarat Roberto Bordin.

Pe 12 noiembrie, Naționala Moldovei va găzdui Scoția într-un nou meci din campania de calificare pentru mondialul din Qatar 2022. Meciul se va disputa pe stadionul Zimbru din capitală, de la ora 19:00. Trei zile mai târziu, tricolorii vor încheia aceste preliminarii în deplasare cu Austria. Echipa antrenată de Roberto Bordin, cu un punct, se situează pe locul 6 în clasamentul grupei F. Conduce în clasament Danemarca, cu 24 puncte. Urmează Scoția, cu 17 puncte, Israel (13), Austria (10), Insulele Feroe (4).

La finalul partidei, căpitanul Naționalei, Igor Armaș și-a anunțat retragerea de la selecționată. Cu lacrimi în ochi, fundașul echipei Voluntari a anunțat că e ultimul său meci. „Eu nu am fost cel mai bun jucător al echipei naționale, niciodată nu am refuzat o convocare, tot timpul când am venit, am pus piciorul, capul unde unii poate nu pun. Am suferit cea mai gravă accidentare din cariera mea de fotbalist, dar nu regret nimic. Dacă m-aș întoarce înapoi, atunci cu meciul cu Irlanda, când am suferit acea accidentare gravă și am fost operat de 2 ori, încă o dată m-aș băga, fix așa aș face, m-am implicat cu devotament, am jucat pentru țara mea, familia mea”, a declarat Armaș.Igor Armaș se află pe locul 4 în clasamentul all-time al prezențelor la Națională. A îmbrăcat tricoul tricolorilor moldoveni de 73 de ori şi a marcat 5 goluri. Două dintre acestea au adus victoria selecţionatei noastre cu rezultatul de 1-0. Ambele au fost în partide cu Andorra, în 2016 şi 2019. Armaș s-a născut la Căuşeni, unde a făcut primii paşi în fotbal. În 2001 vine la Chişinău, la Școala Tânărului Fotbalist Zimbru, de unde face pasul la echipa mare.

În 2009 pleacă în Suedia la Hammarby, după care, a jucat timp de şapte ani la Kuban Krasnodar. În 2017 se transferă la Anji Makhachkala, de unde ajunge ulterior la formaţia ilhoveană FC Voluntari. În anul 2019 suporterii moldoveni l-au desemnat cel mai bun fotbalist al anului, iar Federația Moldovenească de Fotbal i-a acordat premiul ”Simpatia publicului”.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media