Un tânăr din Israel a încercat să iasă din țară cu un pistol pneumatic, ascuns în bagajul de cală

2 octombrie 2022, 17:07 Societate 67
Pistol pneumatic, descoperit în bagajul unui israelian.  Sursa: IGPF

Un tânăr de 22 de ani, cetățean al Israelului, a încercat să treacă frontiera Republicii Moldova cu un pistol pneumatic ascuns în bagajul de cală. Acesta însă nu a trecut neobservat de ochii vigilenți ai polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, tânărul a încălcat legislați frontalieră prin tentativa de intrare în țară un pistol pneumatic. Incidentul a fost semnalat în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022, în Aeroportul Internațional Chișinău.

La ora 13:30, în fluxul de pasageri al rutei „Chișinău-Tel Aviv” s-a prezentat și cetățeanul israelian de 22 de ani. Conform procedurilor legale, străinul și bagajele acestuia au fost supuse controlului de securitate. Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de cală un obiect asemănător cu armă, care s-a dovedit a fi un pistol pneumatic.

La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău pentru continuarea cercetărilor.

Arma a fost ridicată și va fi transmisă la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI.

În funcție de rezultatul expertizei se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a pasagerului.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media