Un tânăr din Israel a încercat să iasă din țară cu un pistol pneumatic, ascuns în bagajul de cală

2 octombrie 2022, 17:07 Societate 111
Pistol pneumatic, descoperit în bagajul unui israelian.  Sursa: IGPF

Un tânăr de 22 de ani, cetățean al Israelului, a încercat să treacă frontiera Republicii Moldova cu un pistol pneumatic ascuns în bagajul de cală. Acesta însă nu a trecut neobservat de ochii vigilenți ai polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, tânărul a încălcat legislați frontalieră prin tentativa de intrare în țară un pistol pneumatic. Incidentul a fost semnalat în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022, în Aeroportul Internațional Chișinău.

La ora 13:30, în fluxul de pasageri al rutei „Chișinău-Tel Aviv” s-a prezentat și cetățeanul israelian de 22 de ani. Conform procedurilor legale, străinul și bagajele acestuia au fost supuse controlului de securitate. Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de cală un obiect asemănător cu armă, care s-a dovedit a fi un pistol pneumatic.

La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău pentru continuarea cercetărilor.

Arma a fost ridicată și va fi transmisă la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI.

În funcție de rezultatul expertizei se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a pasagerului.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media