LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254. G7 amenință Rusia cu „consecințe grave” dacă Kremlinul Kremlinului decide să folosească orice tip de armă de distrugere în masă

4 noiembrie 2022, 08:22 Ucraina 209
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Război în Ucraina, ziua 254. Mihail Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Vladimir Zelenskiy, a lansat un apel către comunitatea internaţională să înceteze să mai facă Ucrainei oferte de capitulare sub masca diplomaţiei, într-un mesaj postat pe Twitter.

În același timp, între Rusia și Ucraina a avut loc un nou schimb de prizonieri, iar Kievul a anunțat că 43% din bugetul țării pe 2023 va fi alocat armatei și securității statului. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat joi că nu a găsit niciun indiciu de activitate nucleară nedeclarată în trei locuri din Ucraina pe care le-a inspectat la cererea Kievului ca răspuns la acuzaţiile Rusiei că se lucrează la o „bombă murdară”.

În acest timp, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că el crede că forțele ucrainene vor putea să recucerească Hersonul de la forțele rusești. Aproximativ 4,5 milioane de ucraineni se confruntă cu întreruperi de curent după atacurile rusești, afirmă Zelenskiy.

UPDATE 20:18. Consilierul președintelui Statelor Unite, Sullivan,în vizită în Ucraina

În timpul vizitei sale, Jacob Sullivan, s-a întâlnit cu șeful statului Vladimir Zelenskiy și a fost informat despre situația de pe front, punerea în aplicare a acordului de cereale și loviturile rusești asupra infrastructurii critice, a anunțatșȘeful Biroului Președintelui Andrei Ermak la un briefing comun cu Sullivan.

„Au fost abordată o gamă foarte largă de probleme. Sunt foarte mulțumit de această întâlnire. Mă bucur să-i urez bun venit domnului Sullivan în Ucraina. Cred că acesta este un alt semnal, un semnal foarte puternic că suntem pe drumul cel bun și ne mișcăm spre victoria noastră”, a spus Ermak. El a spus că consilierul președintelui SUA a avut ocazia să discute cu armata ucraineană, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei și comandanții diferitelor sectoare, a avut loc și o întâlnire cu președintele Vladimir Zelenskiy.


UPDATE 19:40. Peste 20 de nave rusești care transportă 84 de rachete de croazieră Kalibr sunt în serviciu de luptă în Marea Neagră și Mediterană, informează serviciul de presă al comandamentului Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

„Din 11.04.2022, 7 nave inamice sunt în serviciu de luptă în Marea Neagră, inclusiv 1 purtător de rachete de croazieră de calibru, o salvă totală de 8 rachete; în Marea Azov, inamicul continuă să controleze comunicațiile maritime, ținând până la 2 nave și bărci în serviciu de luptă; în Marea Mediterană - 13 nave inamice, dintre care 5 sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr salvarea totală este de 76 de rachete. Se observă că în timpul zilei, în interesul Federației Ruse, s-a făcut trecerea prin strâmtoarea Kerci-Ienikal: spre Marea Azov - 36 de nave, dintre care opt nave s-au mutat din strâmtoarea Bosfor; spre Marea Neagră - 31 de vase, dintre care șase vase au continuat să se deplaseze spre strâmtoarea Bosfor.


UPDATE 19:05. În orașul Mariupol, capturat de invadatorii ruși, din cauza deplasării echipamentelor militare pe drumurile publice, traficul este practic paralizat, susține Piotr Andriușcenko, consilierul primarului din Mariupol, a anunțat acest lucru pe Telegram.

„În timpul ocupației, Mariupol a fost transformat într-un mare hub logistic al ocupanților. Singurul drum care face legătura între cartierul Livoberejni și centrul orașului. O linie de mașini care se deplasează de la granița cu Rusia în apropiere de Novoazovsk. Multe echipamente militare sunt peste tot, o mulțime de mărfuri militare sunt ascunse în camioanele civile. Traficul pentru rezidenți este aproape paralizat. Civilii ucraineni nu sunt o prioritate", a scris Andriușcenko.


UPDATE 18:30. Drone, tancuri, transportoare blindate de personal și bărci blindate - un nou pachet de ajutor din partea SUA.

Casa Albă a anunțat un nou pachet de asistență militară a SUA pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari. Acesta include: 45 tancuri T-72, 250 de blindate M1117, 40 de tancuri blindate, 1100 drone Phoenix Ghost.


UPDATE 17:55. Țările G7 sunt gata să impună sancțiuni și mai grave împotriva Rusiei dacă conducerea Kremlinului decide să folosească orice tip de armă de distrugere în masă (ADM) în războiul împotriva Ucrainei, se arată într-o declarație comună a șefilor ministerelor de externe G7, publicată vineri în urma rezultatelor unei întâlniri de două zile, transmite agenția de presă ucraineană Ukrinform.

„Retorica nucleară iresponsabilă a Federației Ruse este inacceptabilă. Orice utilizare de către Rusia a armelor chimice, biologice sau nucleare va avea consecințe grave”, se arată în document.

Țările G7 au subliniat, de asemenea, că resping afirmațiile false ale Rusiei conform cărora Ucraina se presupune că pregătește o „bombă murdară” radiologică. „Auditul efectuat de AIEA a confirmat că aceste acuzații sunt nefondate și suntem recunoscători Ucrainei pentru transparență”, se arată în declarație.

Țările G7 au condamnat, de asemenea, preluarea și militarizarea de către Rusia a centralei nucleare de la Zaporojie, răpirea personalului ucrainean, raportările privind relele tratamente ale acestora și destabilizarea deliberată a operațiunilor centralei. Aceștia și-au exprimat sprijinul pentru eforturile AIEA de a crea o zonă de securitate în jurul CNE Zaporojie.

„În viitor, vom impune costuri economice Federației Ruse și altor țări, precum și persoanelor fizice sau juridice care oferă sprijin militar Moscovei în războiul său de agresiune”, se mai arată în document.

Grupul celor Șapte a cerut, de asemenea, autorităților din Belarus să nu mai contribuie la războiul de agresivitate al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv permițând forțelor ruse să folosească teritoriul Belarusului pentru a lansa rachete asupra Ucrainei.

„Dacă autoritățile din Belarus atrag Belarus și mai direct în războiul împotriva Rusiei, G7 va impune noi pedepse uriașe împotriva regimului”, se spune în comunicat. Țările G7 și-au reafirmat angajamentul neclintit pentru continuarea sprijinului financiar, umanitar, de apărare, politic, tehnic și juridic pentru Ucraina, pentru a reduce suferința poporului său.

Onorăm curajul și rezistența poporului ucrainean pe fundalul agresiunii ruse neprovocate, ne străduim să ajutăm Ucraina să-și îndeplinească nevoile în pregătirea pentru perioada de iarnă”, se arată în document.

Reuniunea oficialilor G7, la nivelul miniștrilor de externe ai țărilor membre G7, a avut loc îperioada 3-4 noiembrie, la Munster, Germania.


UPDATE 17:35. Putin a vorbit despre atitudinea caldă față de poporul Ucrainei, în același timp, în cea mai mare parte a Ucrainei răsunau alertele aeriene, inclusiv la Kiev.

Vorbind la o întâlnire cu ocazia celei de-a zecea aniversări de la reînființarea Societăților Istorice Ruse și Militare Istorice Ruse, președintele rus Vladimir Putin a spus că „Occidentul aruncă ucrainenii în cuptor” de parcă nu ar exista.

În Rusia, dimpotrivă, poporul ucrainean a fost întotdeauna tratat cu respect, a susținut liderul de la Kremlin.

„Rusia are o atitudine caldă față de poporul Ucrainei, în ciuda confruntării actuale”, a spus Putin.

Conflictul din Ucraina este o confruntare în interiorul unei singure națiuni, a mai adăugat el. În timpul discursului lui Putin despre Kiev, alertele de raid aerian au răsunat în regiunile centrale și de est ale Ucrainei.

Putin a mai numit poporul ucrainean „principala victimă a sublimării deliberate a urii față de ruși”.

În deceniile de după prăbușirea Uniunii Sovietice, Ucraina a trecut pe calea „interferenței directe și deschise a țărilor occidentale în afacerile sale interne”, a spus el.

„În Rusia au încercat să facă același lucru. Dar, din păcate, în Ucraina, a fost posibil să se insufle astfel de pseudo-valori în mintea a milioane de oameni, ceea ce a dus la faptul că pe acest teritoriu a fost creată anti-Rusia, semănând ură, intoxicând mintea oamenilor, privându-i de adevărata lor istorie - totul este făcut pentru a se asigura că remodelează mințile a milioane de oameni. Și fitilul a fost ridicat cu foarte multă pricepere pentru dezintegrarea țării noastre”, a spus Putin.

În opinia sa, o ciocnire între Rusia și Ucraina era inevitabilă. „Și dacă nu am fi luat măsurile adecvate în februarie, totul ar fi fost la fel, dar numai din cele mai proaste poziții pentru noi”, a remarcat el. Nu este prima dată când Putin a declarat inevitabilitatea războiului- a spus-o când a vizitat cosmodromul Vostochny pe 12 aprilie și în timpul paradei de Ziua Victoriei din 9 mai.

BBC.


UPDATE 16:45. Potrivit ministrului apărării al Ucrainei, Alexei Reznikov, Rusia este posibil să se retragă din regiunea Herson.

Reznikov a menționat că Rusia are obiceiul de a „demonstra gesturi de bunăvoință” și a citat ca exemplu retragerea din nordul Kievului și Insula Șerpilor.

„Cred că sunt potențial pregătiți pentru un alt act de bunăvoință privind malul drept al Niprului, în regiunea Herson și în regiune, dar pentru asta vor trebui totuși să-și piardă o parte din potențialul din cauza acțiunilor de represalii ale Armatei. Forțele Ucrainei”, a spus Reznikov.

Vremea ploioasă din regiunea Herson afectează, de asemenea, luptele, a spus el, iar rușii folosesc sisteme de irigare și canale, care sunt abundente în regiunea Herson, ca tranșee.

În dimineața zilei de 3 noiembrie, steagul Rusiei a dispărut din clădirea administrației regionale din Hersonul anexat. Pe 28 octombrie, evacuarea populației civile din Herson a fost finalizată oficial - conform autorităților desemnate, din 100.000 de oameni care locuiesc pe malul stâng al Niprului, au fost scoși peste 70.000 de oameni. Putin a anunțat vineri necesitatea de a scoate civilii din Herson din oraș. „Populația civilă nu ar trebui să sufere de bombardamente, de nicio ofensivă, contraofensivă și alte măsuri”, a spus el.

Ucraina admite că acțiunile Rusiei ar putea fi o încercare de a atrage Forțele Armate ale Ucrainei într-o capcană, creând impresia că armata rusă intenționează să părăsească teritoriile pe care le ocupă.

Reznikov a menționat că acum armata ucraineană avansează pe mai multe fronturi în Herson, dar Rusia și-a consolidat pozițiile pe ambele maluri ale Niprului.


UPDATE 15:10. Prezentatorul american de talk-show-uri David Letterman a călătorit la Kiev pentru a-l intervieva pe Vladimir Zelenskiy, președintele ucrainean.

Netflix a dezvăluit asta pe Twitter, adăugând că președintele va apărea într-un episod viitor din My Next Guest Needs No Introduction cu David Letterman.


UPDATE 14:05. Vladimir Putin a declarat vineri că civilii din regiunea ucraineană Herson pe care Rusia a declarat că a anexat-o în septembrie trebuie evacuați din zona de conflict, a informat agenția de presă de stat RIA, potrivit Reuters.

Citând o întâlnire pe care Putin a avut-o cu activiști pro-Kremlin, acesta ar fi spus: „Acum, desigur, cei care locuiesc în Herson ar trebui scoși din zona celor mai periculoase acțiuni, pentru că populația civilă nu ar trebui să sufere”.


UPDATE 13:29. Comunitatea internațională ar trebui să lucreze împreună pentru a contracara amenințarea utilizării armelor nucleare în Ucraina, a declarat președintele chinez Xi Jinping la o întâlnire cu cancelarul german Olaf Scholz. Scholz a sosit la Beijing într-o vizită oficială.

Xi Jinping a remarcat că comunitatea internațională ar trebui „să solicite tuturor părților să dea dovadă de rezonabilitate și reținere, să stabilească contacte directe cât mai curând posibil și să creeze condiții pentru reluarea negocierilor [și] să contracareze în comun folosirea sau amenințarea utilizării armelor nucleare”.

Scholz a spus că întâlnirea de la Beijing a avut loc într-un moment de „tensiune mare”, când conflictul militar a creat milioane de refugiați și a răsturnat piețele mondiale de alimente și energie.

„I-am spus președintelui [Xi Jinping] că este important ca China să-și folosească influența asupra Rusiei. [...] Am fost de acord că amenințările nucleare sunt iresponsabile și periculoase”, a spus Scholz.

China și Germania, ca țări influente, ar trebui să coopereze și mai strâns în vremuri de schimbare pentru a contribui la dezvoltarea lumii, a spus Xi Jinping. El a numit situația internațională „dificilă și instabilă”, fără a menționa în mod direct Ucraina, notează AP.

Scholz a subliniat că invazia rusă creează multe probleme pentru „ordinea mondială bazată pe reguli”. China sprijină Germania și UE în promovarea discuțiilor de pace și construirea unui sistem de securitate european eficient, a spus Xi.


UPDATE 12:46. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin ca cerealele trimise în cadrul acordului de export de la Marea Neagră ar trebui să meargă gratuit în țările sărace africane, transmite The Guardian.

Erdogan a făcut acest comentariu într-un discurs la Istanbul, după ce Moscova și-a reluat miercuri participarea la acordul de cereale intermediat de ONU.


UPDATE 12:24. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat la sfârșitul primei zile a reuniunii miniștrilor de externe G7 că ajutorul comunității pentru Ucraina nu trebuie să se oprească, mai ales că va începe iarna, lucru mult aștept de președintele Putin în strategia sa de război. De asemenea, acesta a făcut apel la continuarea sancțiunilor internaționale împotriva economiei rusești.

„Rusia lui Putin distruge Ucraina: nu o poate ocupa, nu poate câștiga militar pe câmpul de luptă, nu poate câștiga războiul. Ei distrug țara în mod sistematic. Ei bombardează, distrug infrastructura civilă. Milioane de ucraineni nu mai au acces la electricitate, iar ceea ce Putin este dispus să facă este să pună țara în întuneric pe timp de iarnă. Aceasta este o crimă de război. Nu trebuie să vorbim despre amenințări nucleare. Cu ajutorul armelor convenționale, ei distrug o țară, ucid civili, încearcă să doboare moralul ucrainenilor”, a transmis Înaltul Reprezentant.

Potrivit înaltului oficial european, acestea sunt principalele motive pentru care „trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina”: „Trebuie să continuăm să îi sprijinim, să le oferim arme pentru a se apăra, să le oferim sprijin economic și financiar și să ne adresăm întregii lumi pentru a explica care sunt cauzele și consecințele acestui război.”

Totodată, acesta a salutat decizia Federației Ruse de a reveni la acordul negociat de Națiunile Unite și Turcia privind transportul de grâne.


UPDATE 12:03. Satul Oktiabrskii regiunea Belgorod, a fost supus focului, a scris guvernatorul regiunii Veaceslav Gladkov pe canalul său de telegram. Drept urmare, nimeni nu a fost rănit.

„Valul de explozie și schijele au doborât ferestrele, au distrus garduri și pereți în două gospodării private”, a scris el.

La sfârșitul lunii octombrie, autoritățile din regiunea Belgorod au introdus starea de urgență în satele Krasny Khutor, Naumovka, Novaya Naumovka și Vtoraya Naumovka. Toți locuitorii acestor sate erau planificați să fie evacuați. Cu o zi înainte, Gladkov a spus că aproximativ 56 de locuitori ai regiunii care au decis să plece temporar au fost evacuați în regiunea Tula. Printre aceștia se numărau 32 de copii.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, zonele de graniță din regiunea Belgorod au fost în mod regulat atacate. De la înaintarea armatei ucrainene la granița cu Rusia, ca urmare a contraofensivei din septembrie din regiunea Harkiv, teritoriile Belgorod au fost bombardate aproape zilnic.


UPDATE 11:26. Alexandr Staruh, guvernatorul din Zaporojie, a postat pe Telegram un mesaj în care susține că aseară rachetele rusești S-300 au lovit zone populate.

„În urma impactului uneia dintre rachete”, a spus el, „o conductă de gaz a fost avariată într-o zonă deschisă, a izbucnit un incendiu, care a fost stins de salvatorii noștri”.

El nu a raportat victime în urma incidentului. Zaporojie este una dintre regiunile Ucrainei ocupate pe care Federația Rusă a pretins că o anexează.


UPDATE 11:07. Poliția a evacuat toți locuitorii din Maryinka, regiunea Donețk. În orașul, care este în permanență bombardat, nu a mai rămas nici o clădire supraviețuitoare, a informat Poliția Națională a Ucrainei.

„În timpul celor opt luni de război la scară largă, echipajul de poliție „Îngerul Alb” a ajutat oamenii să iasă din bombardamente. Acum nu mai sunt civili în Maryinka", a spus Poliția Națională.

În raportul de dimineață, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a reușit să respingă noile atacuri ale trupelor ruse în zona Maryinka.

Acum, atenția principală a poliției este acordată Krasnogorovka, care face parte din comunitatea urbană Maryinskaya. Potrivit Poliției Naționale, aproximativ 800 de persoane rămân în oraș, care este și el bombardat regulat, fără apă, electricitate și gaz.

Poliția Națională a cerut locuitorilor să evacueze pentru a le salva viața. Astăzi, la ora 16.30, un alt tren de evacuare este programat să plece din Donbas către Lviv.

Evacuarea populației civile din Donbas se desfășoară din august. Autoritățile ucrainene le cer locuitorilor să părăsească teritoriile, avertizând că iarna nu va exista încălzire în regiune - bombardarea constantă a Rusiei face imposibilă repararea infrastructurii.


UPDATE 10:08. Dmiti Jvițki, guvernatorul orașului Sumî, relatează că nimeni nu a fost rănit peste noapte în regiune, care se află la nord-easul Ucrainei și se învecinează cu Harkiv și Rusia.

Într-un mesaj pe Telegram, el a raportat că au avut loc unele daune la terenurile agricole și clădirile din cauza bombardamentelor peste noapte.


UPDATE 09:42. Din cauza supraîncărcării nodului central al sistemului energetic al Ucrainei, 450.000 de apartamente din Kiev au fost private de electricitate până vineri dimineață, a declarat primarul Vitali Kliciko.

„Astăzi, 450.000 de consumatori, adică apartamentele din Kiev, sunt fără alimentare cu energie electrică. Este de o dată și jumătate mai mult decât în ​​zilele precedente”, a scris el pe canalul său Telegram tuturor locuitorilor capitalei ucrainene. „Economisiți energie cât mai mult posibil, pentru că situația rămâne dificilă!", a îndemnat Kliciko.

Armata rusă atacă infrastructura energetică a Ucrainei de aproape o lună, din această cauză autoritățile au introdus un sistem de întrerupere de curent. O nouă lovitură masivă a fost dată luni.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat cu o zi înainte că până joi seară, aproximativ 4,5 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate.


UPDATE 09:22. Din cauza moralului scăzut al personalului și a refuzului lor de a lupta, armata rusă este probabil să folosească „detașamente de protecție”, potrivit informațiilor militare ale Ministerului britanic al Apărării. Astfel de unități pot doborî soldații care se retrag pentru a-i forța să treacă la ofensivă, potrivit informațiilor britanice.

Detașamentele au fost folosite anterior de armata rusă în alte conflicte militare, au amintit autorii revistei zilnice, fără a preciza în care dintre ele (poate că vorbim de cel de-al Doilea Război Mondial).

În ultimul timp, generalii ruși și-au dorit probabil ca comandanții armatei să primească permisiunea de a folosi arme împotriva dezertorilor, se arată în raport. Tactica de a împușca dezertori poate indica un moral scăzut și indisciplină în trupe, rezumă autorii.


UPDATE 08:54. Grupul celor șapte cele mai industrializate națiuni (G7), împreună cu Australia, au convenit să stabilească un preț maximal pentru achiziția petrolului rusesc. Măsura va fi anunțată la sfârșitul acestei luni și va intra în vigoare începând cu data de 5 decembrie, scrie Reuters.

Oficialii americani și țările G7 au purtat negocieri intense în ultimele săptămâni cu privire la planul fără precedent de a stabili un plafon de preț pentru transporturile de petrol pe mare.


UPDATE 08:20. Aproximativ 4,5 milioane de ucraineni se confruntau cu întreruperi de curent joi seară, potrivit preşedintelui Vladimir Zelenskiy, citat de News.ro.

Gospodăriile din toată ţara au fost deconectate temporar de la alimentarea cu energie în cadrul unui program de urgenţă care vizează stabilizarea reţelei electrice fragile. Rusia bombardează şi distruge infrastructura civilă, dând naştere temerilor legate o iarnă rece şi întunecată, a afirmat liderul de la Kiev.

Majoritatea locuitorilor sunt afectaţi în capitala Kiev şi în alte nouă regiuni: Dnipropetrovsk, Jîtomir, Zaporojie, Sumîi, Kirovohrad, Harkiv, Cernihiv, Hmelnitski, Cherkasy. Întreruperea curentului este posibilă şi în alte zone.


UPDATE 07:45. Forțele ucrainene au anunțat, prin vocea comandantul-şef al armatei, generalul Valeri Zalujni, că au distrus 278 de avioane rusești de luptă de la începutul războiului, relatează Sky News.

Acest număr este de peste două ori mai mare decât numărul avioanelor pierdute de Uniunea Sovietică în intervenția sa militară în Afganistan, între anii 1978 și 1989.

„În timpul agresiunii la scară largă, apărătorii [ucraineni] au distrus de două ori mai multe avioane [rusești] decât a pierdut Uniunea Sovietică în timpul războiului de 10 ani din Afganistan – 278 de avioane în Ucraina față de 118 avioane sovietice în Afganistan”, a scris, într-un mesaj publicat pe Twitter, generalul Valeri Zalujni.


UPDATE 07:20. Peste o sută de soldaţi ruşi şi ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri, într-o nouă operaţiune între Kiev şi Moscova, au anunţat cele două capitale. „Astăzi, aducem înapoi 107 dintre combatanţii noştri din închisorile ucrainene”, dintre care „65 vin din republicile populare Doneţk şi Lugansk”, a spus pe Telegram unul dintre principalii lideri separatişti proruşi, Denis Puşilin.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus a anunţat ceva mai târziu că soldaţii eliberaţi „vor fi aduşi la Moscova” pentru examinări medicale. La rândul său, Kievul a confirmat acest schimb de prizonieri prin vocea şefului de cabinet al preşedinţiei ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Potrivit lui Iermak, în acest schimb, „107 de militari (ucraineni) au fost eliberaţi: şase ofiţeri şi 101 de soldaţi şi de sergenţi”, dintre care „mulţi au fost răniţi în martie” în timpul luptelor. Printre ei, „74 au apărat Azovstal”, uriaşa oţelărie din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, ce fusese asediată primăvara de armata rusă.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie și 3 noiembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media