UPDATE 21:03. Ministerul rus de Externe a denunţat vineri rezoluţia Parlamentului European care a calificat în cursul săptămânii Rusia drept „stat sponsor al terorismului”, Moscova afirmând că această decizie „nu are nicio legătură” cu lupta împotriva terorismului.
„Această acţiune neprietenească face parte dintr-o campanie politică de informare dusă de Occident cu privire la ţara noastră şi nu are nicio legătură cu situaţia reală în lupta împotriva terorismului internaţional”, a precizat MAE rus într-un comunicat.
Parlamentul European a votat miercuri o rezoluţie care califică Rusia drept „stat sponsor al terorismului” în conflictul din Ucraina, invitând cele 27 de ţări membre ale UE să adopte o rezoluţie similară.
În textul adoptat la Strasbourg cu 494 de voturi pentru (58 voturi împotrivă şi 44 de abţineri), eurodeputaţii descriu „Rusia ca stat sponsor al terorismului şi ca stat care utilizează mijloace teroriste”.
Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiya cerut în repetate rânduri comunităţii internaţionale să declare „terorist” regimul preşedintelui Vladimir Putin.
Decizia Parlamentului European este în acest stadiu mai mult simbolică, în absenţa unui cadru juridic adecvat în UE, spre deosebire de SUA.
UPDATE 18:58. Berlinul a anunţat vineri, 25 noiembrie, că discută cu aliaţii solicitarea Varșoviei ca unităţile germane de apărare aeriană Patriot să fie trimise în Ucraina, după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sugerat că alianţa militară ar putea să nu se opună unei asemenea mişcări, relatează Reuters.
„Discutăm cu aliații noștri despre cum să gestionăm sugestia Poloniei”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german. Germania a oferit Poloniei sistemul Patriot pentru apărarea spațiului aerian după ce o rachetă a aterizat pe teritoriul unui sat polonez de la granița cu Ucraina, ucigând două persoane. Ulterior, ministrul apărării de la Varșovia a cerut Berlinului să trimită unitățile în Ucraina.
UPDATE 16:53. Agenția spațială americană NASA a lansat imagini din satelit care arată amploarea crizei energetice cu care se confruntă în prezent Ucraina, în urma unui val de atacuri rusești asupra infrastructurii civile a țării.
Imaginile din satelit realizate în timpul nopții din spațiu, miercuri, arată majoritatea Ucrainei în întuneric, în comparație cu țările vecine din Europa.
sursa foto: NASA/Reuters
UPDATE16:18. Agenția de ajutor umanitar de stat din SUA, USAID, a donat ucrainenilor 80 de generatoare și 22.500 de pături. Acest lucru a fost anunțat vineri de ambasadoarea SUA la Kiev, Bridget Brink.
„În timp ce Rusia încearcă să stingă luminile, USAID-Ucraina furnizează 80 de generatoare”, a scris ambasadoarea pe Twitter.
Păturile, a spus Brink, vor ajunge la stațiile de încălzire pe care autoritățile le deschid în toată țara.
Acest lot este doar o parte a programului general de asistență pe care Ucraina îl primește prin USAID. La începutul lunii noiembrie, un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA, anunțând că guvernul a alocat încă 55 de milioane de dolari în acest scop, a declarat că USAID intenționează să furnizeze Ucrainei în total 1.600 de generatoare.
UPDATE 15:48. Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat că, în timpul perchezițiilor în dieceza Cernăuți-Bucovina a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei, a găsit numeroase semne de implicare a preoților în propaganda pro-rusă și a deschis un dosar de trădare.
SBU a anunțat vineri că, în timpul unei percheziții în sediul Episcopiei Cernăuți-Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene (MP) din Cernăuți, în vestul Ucrainei, au găsit, în special:
- Corespondența conducerii eparhiei cu Moscova, în care Moscova, de la ROC, a primit instrucțiuni despre cum să justifice atacul rusesc asupra Ucrainei și să vorbească despre opresiunea împotriva UOC (MP);
- Depozite cu literatură pro-Kremlin;
- copii digitale ale cărților de identitate ale persoanelor care au luptat împotriva Ucrainei.
Când au avut loc exact perchezițiile, SBU nu precizează. În această săptămână, departamentul a efectuat percheziții în Lavra Kiev-Pechersk din Kiev.
UPDATE 15:15. Parlamentarii germani urmează să aprobe o rezoluție de recunoaștere a Holodomorului, moartea de foame a milioane de ucraineni în 1932-1933, ca genocid, relatează presa germană.
Parlamentarii sunt așteptați să voteze rezoluția miercuri, deoarece Ucraina se confruntă cu o potențială criză a foametei în această iarnă din cauza invaziei Moscovei.
Holodomorul ar trebui „să se alăture listei crimelor inumane comise de sistemele totalitare, în cursul cărora milioane de vieți omenești au fost distruse în Europa, în special în prima jumătate a secolului al XX-lea”, se arată în proiectul de text al moțiunii, văzut de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.
„Oamenii din Ucraina, nu doar din regiunile producătoare de cereale, au fost afectați de foamete și represiune. Aceasta corespunde definiției istorico-politice din perspectiva actuală a genocidului. Ucraina a etichetat foametea din epoca Stalin drept un genocid, o afirmație respinsă de Kremlin, iar interpretările cauzelor foametei au provocat fricțiuni între cele două țări”, se mai arată în textul rezoluției.
Robin Wagener de la Partidul Verzilor din Germania, unul dintre inițiatorii rezoluției, a declarat că „președintele Rusiei, Vladimir Putin, a operat în tradiția crudă și criminală a lui Stalin”.
Numirea Holodomorului drept genocid a fost concepută ca un „mesaj de avertizare” pentru Moscova, a adăugat el.
Ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a salutat „foarte mult că există mult sprijin în parlamentul german” pentru moțiune, a declarat un purtător de cuvânt reporterilor.
UPDATE 14:09. Ukrenergo raportează că până vineri, la ora 11:00, inginerii energetici au asigurat mai mult de 70% din necesarul de energie electrică din țară.
„În primul rând, s-a furnizat energie electrică către infrastructuri critice din toate zonele: centrale termice, stații de distribuție a gazelor, utilități de apă, stații de tratare, transportul electric public funcționează în unele regiuni”, se arată într-un comunicat al companiei.
După ultimul atac cu rachete rusești la scară largă asupra sistemului energetic ucrainean, Ucraina a cunoscut prima pană de curent din istoria sa. Milioane de oameni și sute de infrastructuri critice au rămas fără electricitate și căldură.
UPDATE 13:35. Germania a declarat vineri că discută cu aliații săi cererea Poloniei de a trimite unități germane de apărare aeriană Patriot în Ucraina, relatează Reuters.
„Discutăm cu aliații noștri despre cum să gestionăm … sugestia Poloniei”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german reporterilor la Berlin.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a declarat vineri jurnaliştilor că depinde de guvernele individuale dacă acestea furnizează Ucrainei sistemele Patriot.
UPDATE 13:10. Potrivit estimărilor ONU, în urma atacurilor rusești asupra instalațiilor energetice ucrainene, care au început pe 10 octombrie, 77 de civili au murit deja.
Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a declarat vineri că, potrivit Biroului Înaltului Comisar al Misiunii de Monitorizare a Drepturilor Omului, 77 de civili au fost uciși și 272 de civili au fost răniți în urma atacurilor ruse asupra instalațiilor energetice.
Türk a amintit că, în urma ultimului raid, pe 23 noiembrie, o fată și un nou-născut au fost uciși.
„Aceste lovituri pun milioane de oameni într-o situație dificilă, în condiții îngrozitoare. În general, toate acestea ridică semne de întrebare serioase în cadrul dreptului internațional umanitar, care necesită [dovezi] cu privire la semnificația militară specifică și directă a fiecărui obiect atacat”a spus Turk.
UPDATE 12:32. Şeful adjunct al Biroului preşedintelui Ucrainei Kiril Timoşenko relatează cu referire la administraţiile regionale că joi, 24 noiembrie, în patru regiuni ale Ucrainei, 11 civili au fost ucişi şi peste 50 au fost răniţi în urma bombardamentelor şi a minelor.
În regiunea Herson, potrivit Timoșenko, 11 oameni au fost uciși și 46 au fost răniți de obuzele și rachetele rusești în timpul zilei, trei au fost răniți în regiunea Donețk, unul a fost rănit în regiunea Zaporojie și două persoane au fost rănite în Harkiv.
UPDATE 12:01. Secretarul britanic de externe James Cleverley s-a întâlnit cu președintele Zelenskiy la Kiev, informează Ministerul de Externe.
Cleverley, în special, a anunțat oficial un mic adaos la miliardele pe care Marea Britanie le-a cheltuit deja pentru a ajuta Ucraina: Londra oferă 3 milioane de lire sterline pentru refacerea infrastructurii vitale a Ucrainei și alte 5 milioane de lire sterline pentru a transporta cereale ucrainene în țările amenințate de foamete.
UPDATE 11:30. Comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, aflat la Chișinău în perioada 25 - 26 noiembrie, a susținut un discurs în ședința Parlamentului de astăzi.
„(...) Trăim într-un punct limită al situației geopolitice. Agresiunea neprovocată și ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei face ravagii la granițele noastre. Condamn ferm agresiunea nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei. Aceasta este un pericol pentru libertate și pentru existența națiunilor pașnice, și pentru valorile pe care le reprezintă lumea democratică. Aș dori să vă mulțumesc vouă, cetățenilor Moldovei, care au ajutat refugiații ucraineni care au fugit de acest război terifiant. Îi admir pe liderii politici ai Moldovei care iau decizii să-i ajute pe ucraineni și nici în cele mai grele momente nu duc lipsă de ambiție și de vectorul european.
(...) Rusia transformă aprovizionarea cu energie într-un instrument de șantaj al Europei. Nu ar trebui să ne fie frică de acest șantaj”, a declarat oficialul european.
UPDATE 10:40. Linia frontului, conform raportului Statului Major ucrainean din dimineața celei de-a 275-a zile de război, nu a suferit modificări semnificative în ultima zi.
Statul Major scrie că rușii continuă să încerce să avanseze în zonele Bakhmut și Avdeevka, în timp ce în sectoarele rămase ale frontului se apără în principal - cu toate acestea, potrivit raportului, unitățile ucrainene au respins atacul și în zonele Stelmahovka și Dibrov în sectorul nordic al frontului, lângă Svatov și Kremennaya.
Rușii au intrat în defensivă lângă Ugledar, unde și ei au încercat recent să dezvolte ofensiva. Bombardele reciproce și loviturile aeriene continuă de-a lungul întregii linii a frontului.
Statul Major ucrainean încă nu vede semne de formare a unui grup cu potențial ofensiv în Belarus.
UPDATE 09:55. Forțele ucrainene anunță propriile calcule aproximate despre pierderile armatei ruse de la începutul invaziei și până în prezent:
personal - au fost lichidate circa 85.720 (+310) persoane,
tancuri ‒ 2.898 (+1) unități,
vehicule blindate de luptă / APV ‒ 5.839 (+7) unități,
sisteme de artilerie – 1.889 (+2) unități,
RSZV / MLRS – 395 (+0) unități,
sisteme de război antiaeriene ‒ 209 (+0) unități,
aeronave – 278 (+0) unități,
elicoptere – 261 (+0) unități,
Nivel operațional-tactic UAV – 1.547 (+10),
rachete de croazieră ‒ 531 (+51),
nave de război / bărci ‒ 16 (+0) unități,
vehicule și rezervoare de combustibil – 4.400 (+4) unități,
echipament special / echipament special ‒ 161 (+0).
UPDATE 09:23. Efortul de război al Rusiei în Ucraina este „caracterizat” de confuzie pentru rezerviști cu privire la eligibilitatea pentru serviciu care au pregătire și echipament inadecvat, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.
În actualizarea sa zilnică, informațiile britanice spun că unii rezerviști trebuie să servească cu „afecțiuni cronice grave de sănătate”, deoarece au fost chemați în timpul anunțului de „mobilizare parțială” de către Vladimir Putin.
Este posibil ca soldații să fi avut pierderi grele în timp ce săpau sisteme „ambițioase” de tranșee în apropierea orașului Svatove din regiunea Luhansk, în timp ce erau sub focul puternic de artilerie.
Acesta a adăugat că rezerviștii ruși au fost uciși în număr mare în atacuri frontale în zonele ucrainene bine apărate de lângă Bakhmut, în regiunea Donețk. Ambele zone sunt în estul Ucrainei, spre granița cu Rusia.
Marea Britanie crede că Kremlinul va fi probabil îngrijorat de familiile rezerviștilor care vor risca arestarea protestând față de condițiile cu care se confruntă rudele lor.
UPDATE 09:16. Forbes Ucraina estimează că Rusia a cheltuit 28 de miliarde de dolari – sau un sfert din bugetul său anual – pentru războiul său din Ucraina, care a durează de nouă luni.
Forbes relatează:
- Această estimare include costurile directe necesare pentru sprijinirea operațiunilor militare. Dar nu include cheltuielile stabile pentru apărare sau pierderile legate de economie.
- În 2021, toate veniturile bugetare ale Rusiei s-au ridicat la 340 de miliarde de dolari. Adică, Federația Rusă a cheltuit deja un sfert din veniturile de anul trecut pe operațiuni militare. Dacă în primăvară astfel de costuri ar putea părea destul de acceptabile, având în vedere că Federația Rusă a primit aproximativ 1 miliard de dolari pe zi pentru petrol și gaze. Acum situația este alta. Veniturile bugetului federal al Federației Ruse din exportul de petrol și gaze sunt în scădere – Rusia a pierdut deja cea mai mare parte din piața europeană de gaze după întreruperea furnizării Nord Stream. Sancțiunile asupra petrolului rusesc vor începe în decembrie.
UPDATE 08:40. Sistemul de apărare aeriană a fost declanşat vineri în oraşul Armiansk din peninsula Crimeea, unde a fost auzită o explozie, a declarat un oficial local, citat de agenţia rusă TASS.
Şeful administraţiei locale, Vasili Telijenko, a anunţat pe Telegram că explozia care s-a auzit a fost în urma interceptării unei rachete.
„Vă rugăm să rămâneţi calmi, sistemul de apărare aeriană funcţionează”, a scris el pe canalul social.
Telijenko a precizat că sistemul de apărare antiaeriană s-a declanşat în apropiere de oraş, după ce anterior în Armiansk se auziseră doar sunete îndepărtate de rafale. „M-am uitat la toate serviciile, am vorbit cu ei, totul este normal, toată lumea este la locul de muncă şi toată lumea lucrează. Există anumite persoane acolo (în Ucraina) care subminează această situaţie. O evacuare din Armiansk nu a avut loc şi nu este planificată”, a precizat Telijenko.
UPDATE 08:10. Cel puţin patru persoane au fost ucise şi 10 au fost rănite, joi, într-un bombardament rusesc asupra oraşului Herson, în sudul Ucrainei, de unde trupele Moscovei s-au retras în urmă cu două săptămâni.
„Invadatorii ruşi au deschis focul asupra unei zone rezidenţiale folosind mai multe lansatoare de rachete. O clădire mare a luat foc”, a indicat pe Telegram Iarovslav Ianuşevici, şeful administraţiei militare din Herson.
Corpurile a peste 400 de civili ucişi în timpul ocupaţiei ruse au fost recuperate în regiunea Herson (sudul Ucrainei), a declarat joi procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, citat de dpa. În plus, nouă încăperi descrise ca fiind camere de tortură au fost descoperite de cele 12 echipe de investigaţie care cercetează în zona puternic minată, recent recucerită de armata ucraineană.
UPDATE 07:35. Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a călătorit joi la Kiev pentru a se întâlni cu conducerea ucraineană şi a promite sprijinul Regatului Unit atât timp cât este nevoie pentru a învinge Rusia, conform The Guardian.
În prima sa vizită în Ucraina de la numirea în funcţie, Cleverly a prezentat un pachet de sprijin care include bani pentru reconstrucţia şcolilor, ambulanţe, pentru victimele violenţei sexuale şi pentru vânzările de cereale pe cele mai sărace pieţe din lume, precum Sudanul şi Yemenul.
Cu Kievul sub bombardament constant, vizita sa, care urmează unei călătorii în capitala Ucrainei a lui Rishi Sunak sâmbătă, s-a desfăşurat cu un nivel ridicat de securitate.
Noua conducere conservatoare este dornică să-l asigure pe preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, că plecarea lui Boris Johnson nu va duce la scăderea nivelurilor de sprijin moral, militar şi financiar britanic.
„Pe măsură ce se apropie iarna, Rusia continuă să încerce să învingă determinarea ucraineană prin atacurile sale brutale asupra civililor, spitalelor şi infrastructurii energetice. Rusia va eşua (…) Sprijinul nostru va continua atât timp cât este nevoie pentru ca această ţară remarcabilă să se redreseze”, a afirmat oficialul britanic.
UPDATE 07:10. Ucraina a declarat că până la 50% din necesarul de electricitate al țării nu este în prezent satisfăcut, după atacurile masive cu rachete rusești care au avut loc în această săptămână. Operatorul de energie Ukrenergo a spus că prioritatea este repararea infrastructurii cheie, dar reparațiile durează acum mai mult timp.
Președintele Vladimir Zelenskiy a declarat că 15 regiuni, inclusiv capitala Kiev, se confruntă cu „cea mai dificilă situație” în ceea ce privește alimentarea cu energie și apă. Aceste probleme vin într-un moment în care, în toată Ucraina, iarna se așteaptă, cu zăpadă și temperaturi sub zero grade Celsius. Există temeri că oamenii din toată țara ar putea muri de hipotermie.
Zelenskiy a mulţumit Serviciului de Urgenţă şi administraţiilor regionale pentru activarea rapidă a reţelei de Puncte de Neînvins, fiind deschise 4.362 de astfel de puncte. El a îndemnat oamenii să meargă în aceste locuri dacă oraşul în care locuiesc nu are electricitate de mai mult de 12 ore.
Preşedintele Ucrainei a menţionat că partenerii din Uniunea Europeană, Parlamentul European şi o reţea de oraşe au lansat o iniţiativă numită „Generatorii de Speranţă”, care „permite să folosim oportunităţile cooperării orizonatale în Europa – cu oraşe, cu companii – şi să asigurăm Ucrainei echipamentele energetice de care are nevoie acum”.
El a explicat că a discutat cu Statul Major despre probleme legate de energie şi comunicaţii.
„Indiferent ce plănuiesc teroriştii, trebuie să menţinem comunicaţiile. Rusia nu vrea doar ca ucrainenii să se vadă fără lumină şi căldură… Teroriştii vor să ne izoleze unii de alţii ca să nu ne simţim unii pe alţii. De aceea, aceasta este o chestiune fundamentală. Şi vor fi şi alte decizii legate de acest subiect. Le pregătim”, a detaliat Zelenskiy.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie, 20 noiembrie, 21 noiembrie, 22 noiembrie, 23 noiembrie și 24 noiembrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
