VIDEO/ O tonă de delicii pe zi care ajung și în SUA: Fabrica „Rifero” - afacerea dulce a familiei Rotaru

2 septembrie 2022, 11:22 Afaceri 854
Fabrica „Riffero”.  Sursa: Replica Media

Femei, bărbați, copii - nu contează vârsta, genul, profesia atunci cand vine vorba de dulciuri, desigur consumate în cantități limitate. Însă limitele nu sunt pentru afacerea lansată de familia Rotaru - Fabrica „Rifero”, din satul Văsieni, Ialoveni, care din 2011 a deschis o fabrică unde o gamă largă de fructe uscate sunt scăldate în ciocolată.

Originea ideii de afacere, care ulterior a reușit să aducă roade, a apărut din sânul familiei, ne-a povestit directorul fabricii de dulciuri Ion Rotaru. Deși acum capacitatea de producere zilnică a ajuns la o tonă de delicii, de-a lungul timpului cartea de vizită a rămas a fi prunele învelite în ciocolată.

„Ideea propriu-zisă a luat naștere atunci când la mesele de sărbători mama pregătea prune cu smântână. Ulterior a apărut ideea de a le acoperi cu ciocolată artizanală acasă și, vând că oaspeților le place tare mult, am decis să le lansăm în comerț”, ne-a povestit Ion Rotaru, directorul fabricii de bomboane „Rifero”.

Afacerea dulce cu miros de ciocolată a trecut demult hotarele Republicii Moldova, iar bunătățurile cu marca „Rifero” au ajuns să fie pe rafturile și de peste ocean.

„Acum șapte ani am lansat primul export în România, ulterior am dezvoltat în Bulgaria, Irlanda și chiar Statele Unite ale Americii. Capacitatea de producere este de circa o tonă pe zi”, spune șeful fabricii.

Un partener de încredere în dezvoltarea fabricii a fost Uniunea Europeană, care o oferit ajutor pentru „Rifero”, iar acum gustoșeniile sunt ambalate conform normelor europene.

„Cu suportul Uniunii Europene am reușit să facem un refresh al ambalajelor și a le-am adaptat la standardele europene. Ne-a ajutat extrem de mult să fim conformi și atractivi pentru partenerii externi”, a punctat Ion Rotaru.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media