VIDEO/ Podul cheie care leagă Crimeea de Rusia, ținta unei explozii uriașe: Momentul deflagrației

8 octombrie 2022, 09:44 Rusia 293
Podul Kerci.  Sursa: Telegram

Un incendiu imens a izbucnit pe podul peste Strâmtoarea Kerci, care face legătura între Rusia și peninsula Crimeea, pe care președintele rus Vladimir Putin a anexat-o ilegal în 2014. Potrivit BBC, traficul a fost suspendat, iar motivele incidentului sunt neclare. Primele informații despre un incendiu pe pod au apărut pe la șase dimineața, ora Moscovei.

Serviciul de presă al „Căii Ferate Crimeea” a raportat că incendiul de pe podul Kerci a început odată cu aprinderea unui rezervor de combustibil la coada unui tren de marfă.

„La ora 06:05, echipamentul a arătat angajare falsă pe șinele de cale ferată la porțiunea de cale ferată a trecerii de transport prin strâmtoarea Kerci. Un rezervor de combustibil a luat foc la coada trenului de marfă. Locomotiva cu o parte din vagoane a fost luată la stația Kerci. Lucrările de urgență sunt în desfășurare. Cauzele incidentului sunt în curs de stabilire” - se spune în mesaj.

Totodată, purtătorul de cuvânt al administrației regionale Odesa, Serghei Brantuk a scris că „autoritățile din Crimeea” au anunțat că traversarea strâmtorii se va efectua cu feribotul, relatează Unian.

Acesta ar fi momentul exploziei podului Crimeea:



În Crimeea ocupată, de la începutul lunii august, au existat rapoarte regulate despre explozii și incendii la instalațiile militare, capturate de trupele ruse. În unele cazuri, au fost înregistrate pierderi grave ale armatei ruse.

Strâmtoarea Kerci face legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov, separând Peninsula Crimeea din vest de Peninsula Taman din est. Strâmtoarea are o lățime între 4,5 – 15 km și până la 18 de metri adâncime.

În antichitate, Strâmtoarea Kerci era cunoscută cu numele de Bosforul Cimmerian. Cel mai important port este Kerci. Traversarea strâmtorii s-a făcut cu feribotul începând din 1952, legând portul Krîm din Crimeea de portul Kavkaz din Regiunea Krasnodar. Rusia a construit Podul Crimeii peste Strâmtoarea Kerci după anexarea peninsulei Crimeea.

Pe coasta crimeeană a strâmtorii funcționează mai multe fabrici pentru conservele de pește. O dispută teritorială între Rusia și Ucraina a avut loc în anul 2003 pe Insula Tuzla din Strâmtoarea Kerci. Ucraina și Rusia au convenit să trateze strâmtoarea și Marea Azov ca ape interioare comune.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media