Au sustras cercei din aur, trei ceasuri de mână și 50 de dolari SUA: Trei tineri, reținuți după ce au jefuit un bărbat din raionul Ungheni

19 august 2022, 14:59 Justiție 118
jaf la Ungheni.  Sursa: politia.md

Polițiștii au reținut două tinere cu vârstele de 18 și 24 de ani și un tânăr de 20 de ani pentru comiterea unui atac tâlhăresc în raionul Ungheni. Cei trei au jefuit și i-au aplicat mai multe lovituri unui bărbat din localitatea Morenii Vechi.

Suspecții în mod deschis au sustras de la victimă două perechi de cercei din aur, trei ceasuri de mână și 50 de dolari SUA. În urma acțiunilor violente cauzate de către suspecţi, victima a fost internată în spitalul raional Ungheni cu mai multe traume.

La 18 august, în cadrul acțiunilor comune de investigații desfășurate de polițiștii Inspectoratul de poliție Ungheni, Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea Procuraturii Ungheni, au fost identificați și reținuți suspecții în comiterea infracțiunii. Aceștia s-au dovedit a fi două tinere cu vârsta de 18 și 24 de ani și un tânăr de 20 de ani, toți locuitori ai municipiului Chișinău.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală au fost efectuate percheziții în automobilul cu care ultimii s-au deplasat la comiterea infracţiunii, dar şi la domiciliile suspecţilor, unde au fost depistate obiectele care au fost sustrase de la partea vătămată, pumnalul şi îmbrăcămintea cu care suspecţii au fost îmbrăcaţi în momentul săvîrșirii infracțiunii.

La moment suspecţii sunt reţinuţi pentru 72 ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 188 al. 2 Cod penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Tâlhărie” se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani.

În continuare polițiștii și procurorii întreprind măsuri de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală pentru acumularea și administrarea justă a materialului probatoriu pe caz, precum şi verificarea apartenenței suspecților la comiterea altor infracțiuni.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media