„Dreptatea morală şi istorică” este de partea Rusiei. Mesajul de Anul Nou al lui Vladimir Putin, altfel decât adresările sale din ultimele două decenii de când este la putere

31 decembrie 2022, 17:14 Rusia 254
Vladimir Putin, 31 decembrie 2022.  Sursa: Rossia 1

„Dreptatea morală şi istorică” este de partea Rusiei, a declarat sâmbătă, 31 decembrie, preşedintele rus Vladimir Putin, în mesajul său de Anul Nou. Liderul de la Moscova, care conduce în prezent un război sângeros în țara vecină Ucraina, a spus că anul care a trecut a fost un an al „deciziilor dificile, necesare, a pașilor majori” către independența deplină a Rusiei și a pretins că acum se luptă pentru viitorul ei, într-o apariție alături de militari și nu pe fundalul Kremlinului, așa cum obișnuia să o facă în ajun de Anul Nou în cele două decenii de când se află la putere.

Într-un discurs de aproape 10 minute - cel mai lung mesaj de Anul Nou al său - Putin a vorbit, în loc de urările de bine pentru anul care urmează, despre cât de „dificile” și „necesare” au fost deciziile de a iniția „ operațiunea militară specială” (n.red. așa numește Moscova războiul său împotriva Ucrainei) și a acuzat Occidentul că a provocat Moscova să pornească ofensiva.

Președintele rus a spus că evenimentele din 2022 au fost „cu adevărat cruciale, fatidice”, pretinzând că rușii luptă acum pentru „viitorul lor comun și adevăratei lor independențe”.

Principalele teze, relatate de TASS:

Despre agresiunea occidentală:

- Occidentul minte de ani de zile despre pace, dar de fapt se pregătea de agresiune: „Și astăzi recunoaște în mod deschis acest lucru, nu se mai jenează. Și se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul ei pentru a slăbi și a diviza Rusia”.

- Elitele occidentale s-au asigurat în mod ipocrit de intențiile lor pașnice, inclusiv de soluționarea conflictului din Donbass, dar de fapt „i-au încurajat în orice mod posibil pe neo-naziști”.

- Anul acesta, Occidentul a declarat un „război real al sancțiunilor” asupra Rusiei: „Cei care l-au început se așteptau la distrugerea completă a industriei, finanțelor și transporturilor noastre. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că împreună am creat o marjă sigură de siguranță”.

Despre participanții la război:

- „Miliștii ruși, milițiile, voluntarii luptă acum pentru patria lor, pentru adevăr și dreptate. Pentru ca garanțiile de pace și securitate pentru Rusia să fie asigurate în mod fiabil. Toți sunt eroii noștri, le este cel mai greu acum.”

- Autoritățile vor oferi toată asistența necesară familiilor acelor participanți la operațiune care au murit în luptă: „Vom face tot posibilul pentru a ajuta familiile camarazilor noștri căzuți să-și crească copiii, să le oferim o educație decentă și să obțină o profesie.”

Putin a mulțumit armatei pentru curaj și a felicitat „tot personalul forțelor armate” de Anul Nou: „Întreaga noastră țară vastă este mândră de forța, rezistența și curajul vostru, milioane de oameni vă sunt alături în suflet și inimă. onora.”

Despre lupta pentru viitor:

- Dreptatea este de partea Rusiei. Acum, „principalul este soarta Rusiei”, apărarea sa este „o datorie sacră față de strămoși și descendenți”.

- „Întotdeauna am știut, iar astăzi suntem din nou convinși că viitorul suveran, independent și sigur al Rusiei depinde doar de noi, de puterea și voința noastră!”

- Lupta Rusiei pentru interesele sale și viitorul său va deveni „un exemplu inspirator pentru alte state în lupta lor pentru o ordine mondială multipolară justă”.

- Rușii trebuie să creadă că țara lor va rămâne „mare și independentă” și „nu va merge decât înainte și va câștiga”.

Mai devreme, Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat în mesajul său de Anul Nou că victoria Rusiei asupra Ucrainei este „inevitabilă”.

Cu lupte sângeroase în curs de desfășurare pe linia frontului de 1.000 de kilometri, și cu Rusia care nu s-a ales cu niciun câștig teritorial din primele luni de război, Șoigu le-a urat militarilor sănătate și victorie.

În același timp, regiunile Ucrainei sunt bombardate masiv de forțele armate ruse. Explozii în prima jumătate a zilei au răsunat la Kiev, Nikolaev, Hmelnițk și Zaporojie. Sunt morți și răniți.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media