Șoferița care a lovit mortal cu mașina o fetiță de 10 ani la Fălești, a fost trimisă în judecată. Riscă 7 ani de închisoare

27 decembrie 2022, 12:59 Justiție 2804
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Șoferița de 24 de ani, care a lovit mortal cu mașina o copilă de 10 ani din Fălești, a fost trimisă în judecată. Potrivit Procuraturii Generale, tânăra riscă până la 7 ani de închisoare.

Amintim că, la 2 decembrie 2022, aproximativ la ora 07:35, învinuita, aflându-se la volanul unui automobil, pe un traseu din raionul Fălești, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, precum existenţa altor participanţi la trafic, contrar Regulamentului circulaţiei rutiere, s-a încadrat în manevra de depăşire a unui alt automobilul, cu ieşirea pe banda de circulaţie în sens opus, şi ca rezultat, a tamponat cu partea frontală a automobilului un pieton, care s-a dovedit a fi o minoră. Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorei i-au fost cauzate traume incompatibile cu viața, care au dus la deces.

Învinuita și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Procurorii au solicitat ridicarea provizorie a permisului de conducere al învinuitei, măsură preventivă care a fost acceptată de judecătorul de instrucție.

La fel, în privința învinuitei a fost aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media