VIDEO/ La doar 14 ani, Vladislav Grădinari scrie istorie la snooker. A devenit cel mai tânăt jucător care a câștigat un meci televizat

26 ianuarie 2023, 10:20 Sport 221
Vladislav Grădinari.  Sursa: Eurosport

La doar 14 ani, tânărul moldovean Vladislav Grădinari, care este stabilit la Leeds, a revendicat victoria contra lui Ng On Yee, învingând-o pe tripla campioană mondială feminină în primul tur. În ciuda anilor săi, Grădinari nu a fost deloc emoționat de mulțimea de la Morningside Arena din Leicester, marcându-și debutul la evenimentul unic de clasare cu un cadru cu o victorie de 40-1.

„Am jucat foarte bine și sunt mulțumit de asta”, a spus tânărul pentru Eurosport după partidă. „M-am simțit foarte natural la masă și sunt foarte mulțumit de această victorie.”

Vladislav Grădinari este acum cel mai tânăr jucător care a câștigat un meci televizat la un eveniment de clasare.

În așteptarea adversarului său din turul doi, pe care îl va înfrunta vineri, Grădinari a fost entuziasmat de perspectiva de a-și continua călătoria la turneu.

„Voi aștepta cu nerăbdare”, a adăugat el.

Grădinari a atras chiar atenția legendei snookerului Mark Williams, care a spus după propria victorie în fața lui Craig Steadman:

„L-am urmărit în sala de antrenament - lovește mingea minunat. „[evenimentul] le oferă [jucătorilor mai tineri] oportunitatea și experiența de care au nevoie să joace sub camere și lumini.”

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media