Igor Dodon vine cu noi acuzații: Procurorii ar fi „terorizat” doctorii care au prescris tratament fiului său

26 ianuarie 2023, 14:57 Politică 148
Igor Dodon înainte de examinarea sa în dosarul „Energocom”.  Sursa: Replica Media

Ex-președintele Igor Dodon a lansat noi acuzații la adresa procurorilor. Fostul șef de stat susține că medicii care au prescris tratament fiului său cel mic ar fi fost „terorizați, presați și amenințați cu testul la poligraf” de către procurori, la indicația președintei Maia Sandu și a șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin.

Liderul de onoare al PSRM a spus că procurorii au descins ieri, 25 ianuarie, cu interogatoriu și ridicarea arhivei la medicii, care au prescris tratament feciorului său, „la indicația Maiei Sandu și a Veronicăi Drăgălin”.

„Ore în șir i-au terorizat, au făcut presiuni și i-au amenințat cu dosare și testul la poligraf. Au lăsat în urma lor lacrimi ale medicilor și altor cadre medicale, speriate de comportamentul abuziv al procurorilor. Domnișoarei Drăgălin nu-i ajunge hârtie, nu au oameni să se ocupe de furtul miliardului, laundromat și altele dosare importante, în schimb au timp și forțe pentru a pune procurorii de buzunar să-și bată joc de familia mea, de medici, doar pentru că au stabilit diagnoza și au prescris tratamente”, a scris fostul oficial pe pagina sa de Facebook.

Solicitați de Replica Media, reprezentanții PA nu au confirmat și nici nu au infirmat afirmațiile fostului șef de stat. Doar au transmis că „la moment nu pot oferi un răspuns” la acest subiect.

Recent, Igor Dodon a acuzat-o pe președinta Maia Sandu că îi creează probleme, folosindu-se de procurori, „de teama unei posibile concurențe”. Ex-președintele a spus că Procuratura „capturată de Maia Sandu” ar urma să „ organizeze” în timpul apropiat un șir de provocări la adresa sa și a familiei sale, cu informații ridicate în timpul perchezițiilor din 24 mai 2022.

Amintim că fostul președinte al Republicii Moldova, cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, a obținut permisiunea instanței de a părăsI teritoriul Republicii Moldova, pentru a merge în România împreună cu soția sa Galina și mezinul familiei, care ar avea nevoie de un tratament în țara vecină. Perioada pentru care a cerut permisiunea este 28 ianuarie - 5 februarie 2023.

Amintim că fostul șef de stat are interdicția de a părăsi țara. Măsura preventivă de control judiciar a fost prelungită de magistrați la 6 ianuarie 2023 pentru încă 60 de zile.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media