VIDEO/ Ministrul Digitalizării al României, în vizită la Chișinău: A participat alături de omologul său la ședința Comisiei inter-guvernamentale pentru implementarea Memorandumului de Înțelegere în domeniul transformării digitale dintre R. Moldova și România

12 decembrie 2022, 11:49 IT 198
Ioan Burduja și Iurie Țurcanu.  Sursa: Captură de ecran

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian Ioan Burduja, efectuează luni, 12 decembrie, o vizită de lucru la Chișinău. În acest context, astăzi se desfășoară ședința Comisiei inter-guvernamentale pentru implementarea Memorandumului de Înțelegere în domeniul transformării digitale dintre Republica Moldova și România.

În cadrul ședinței sunt discutate realizările din prima jumătate de an de la înființare și formulate următoarele obiective comune pentru cooperare și dezvoltare a spațiului digital comun România – Republica Moldova.

„Prin acest memorandum ne propunem să colaborăm în domeniul administrații publice, în domeniul serviciilor digitale, în dinamizarea economiei digitale precum și în fortificarea capacităților noastre de defensivă cibernetică”, a declarat Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru digitalizare.

„Prin crearea acestui spațiu digital comun între Chișinău și București ne va propulsa către un nou nivel administrativ și economic”, a subliniat Iurie Țurcanu.

Totodată, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian Ioan Burduja a menționat că transformarea digitală înseamnă conectarea oamenilor la oportunități, conectarea cetățenilor între ei, la serviciile pe care statul le oferă, dar și la oportunitățile pe care mediul privat le oferă.


Oficialul român este însoțit de o delegație compusă din reprezentanți ai Ministerului și alte instituții de resort din România, iar vizita are loc la invitația Viceprim-ministrului pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.

Ministrul Burduja a avut o întrevedere și cu Anatolie Topală, Ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova pe subiectul digitalizării.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media