Îngrijorător: Numărul copiilor infectați cu COVID-19 aproape s-a triplat în ultima săptămână

18 ianuarie 2022, 18:26 Sănătate 71
Copil, pandemie.  Sursa: huffpost.com

Numărul copiilor care au contactat noua tulpină sud-africană Omicron a virusului COVID-19 s-a majorat aproape de trei ori în ultima săptămână. Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, numărul cazurilor de infectare în rândul copiilor a crescut de la 230, în prima săptămână din 2022, la 724 în a doua săptămână a anului.

Ministerul Sănătății informează că în perioada 10 – 16 ianuarie 2022 (săptămâna 2) au fost înregistrate 8 686 de cazuri de COVID-19, dintre care 1 182 în regiunea transnistreană.

Incidența a constituit 233 de cazuri la 100 mii populație înregistrând o creștere cu circa 135 % față de prima săptămână din anul 2022 (săptămâna 1) și cu circa 241 % comparativ cu luna trecută.

În perioada menționată au fost înregistrate 55 de cazuri de infectare în rândul gravidelor.

Valul de infectări în rândul copiilor a dus la creșterea numărului de internări pediatrice în spitalele din Chișinău. De exemplu, la Spitalul de boli contagioase copii, toate locurile sunt ocupate, inclusiv cu pacienți din afara municipiului.

Șeful Direcției asistență medicală și socială din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, a anunțat luni, 17 ianuarie, la ședința operativă a Primăriei Chișinău că s-a decis activarea Secției COVID la Spitalul de copii „V. Ignatenco”.

În același timp, secții cu paturi pentru pacienții cu COVID-19 rămân desfășurate în 23 de instituții medico-sanitare publice. Media zilnică a pacienților spitalizați, în perioada 10 ianuarie – 6 ianuarie curent, a constituit 984 de persoane, mai mult față de săptămâna precedentă cu circa 37%. Fondul de paturi destinat pacienților cu COVID-19 a înregistrat o creștere de circa 6% comparativ cu prima săptămână a anului 2022, precizează responsabilii de la Ministerul Sănătății.

Amintim că municipiul Chișinău și raionul Ialoveni au intrat în Cod Roșu de alertă epidemiologică, din cauza valului mare de infectări cu noul coronavirus.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media