Uzbekistan, prima țară ex-sovietică din Asia Centrală care susține integritatea teritorială a Ucrainei și nu recunoaște independența Donbas

17 martie 2022, 18:15 Externe 416
Uzbekistan.  Sursa: uzdaily.uz

Uzbekistan, țară ex-sovietică, a devenit joi primul stat de Asia Centrală care susține independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei printr-un comunicat oficial al Ministerului de Externe, citat de presa locală.

Mai mult, Uzbekistan anunță că nu recunoaște indepedența auto-proclamatelor republici separatiste Donețk și Luhansk.

Ministrul de Externe din Uzbekistan, Abdulaziz Kamilov, a expus poziția guvernului uzbek într-o declarație în fața Parlamentului. El a anunțat că țara sa furnizează ajutor umanitar Ucrainei.

„De ce este important? Statele din Asia Centrală sunt dependente atât economic, cât și politic de Federația Rusă, în proporții mai mari sau mai mici. Nici un stat din Asia Centrală nu a trimis trupe sau armament în sprijinul invaziei ruse în Ucraina, dar nici nu au susținut până acum poziția Ucrainei. Uzbekistanul sparge unitatea blocului ex-sovietic din Asia Centrală”, a menționat el.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media