Uzbekistan, prima țară ex-sovietică din Asia Centrală care susține integritatea teritorială a Ucrainei și nu recunoaște independența Donbas

17 martie 2022, 18:15 Externe 405
Uzbekistan.  Sursa: uzdaily.uz

Uzbekistan, țară ex-sovietică, a devenit joi primul stat de Asia Centrală care susține independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei printr-un comunicat oficial al Ministerului de Externe, citat de presa locală.

Mai mult, Uzbekistan anunță că nu recunoaște indepedența auto-proclamatelor republici separatiste Donețk și Luhansk.

Ministrul de Externe din Uzbekistan, Abdulaziz Kamilov, a expus poziția guvernului uzbek într-o declarație în fața Parlamentului. El a anunțat că țara sa furnizează ajutor umanitar Ucrainei.

„De ce este important? Statele din Asia Centrală sunt dependente atât economic, cât și politic de Federația Rusă, în proporții mai mari sau mai mici. Nici un stat din Asia Centrală nu a trimis trupe sau armament în sprijinul invaziei ruse în Ucraina, dar nici nu au susținut până acum poziția Ucrainei. Uzbekistanul sparge unitatea blocului ex-sovietic din Asia Centrală”, a menționat el.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media