China nu se va alătura guvernelor SUA și UE la impunerea sancțiunilor financiare împotriva Rusiei

2 martie 2022, 14:43 Externe 356
Guo Shuqing.  Sursa: Vcg | Visual China Group | Getty Images

China nu se va alătura guvernelor Statelor Unite ale Americii și Uniunii Europene la impunerea sancțiunilor financiare împotriva Rusiei, după ce a invadat Ucraina. Declarația a fost făcută autoritatea de reglementare bancară a statului, potrivit CNBC.

„Toată lumea urmărește conflictul dintre Rusia și Ucraina”, a declarat Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor din China, la o conferință de presă.

„Poziția Chinei a fost declarată clar de Ministerul Afacerilor Externe. Politicile noastre internaționale sunt consecvente.” „În ceea ce privește sancțiunile financiare, nu sprijinim asta”, a spus Guo, subliniind o opoziție deosebită față de sancțiunile „unilaterale”, despre care a spus că nu abordează în mod eficient problemele. „China nu se va alătura unor astfel de sancțiuni.”

Guo a adăugat miercuri că speră că toate părțile vor menține schimburile economice normale și că sancțiunile nu vor avea niciun impact aparent asupra Chinei.

Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a refuzat să numească atacul Rusiei asupra Ucrainei drept o invazie.

China este un important consumator al gazului și petrolului rusesc și singurul guvern important care s-a abținut de la a critica atacul Moscovei asupra Ucrainei, arată Associated Press.

Economia rusă primește „lovituri serioase” în urma sancțiunilor impuse de Occident, a recunoscut miercuri Kremlinul.

UE a adoptat un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei, care prevede, „pentru prima oară în istorie”, finanțarea și livrarea de arme unei țară care este atacată, Ucraina, închiderea spațiului aerian al țărilor UE pentru toate aeronavele din Rusia, inclusiv avioanele private ale oligarhilor și interzicerea publicațiilor Russia Today și Sputnik, considerate „aparatul mediatic al Kremlinului”.

Totodată, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat în primul său discurs privind Starea Națiunii, că Statele Unite se vor alătura aliaților și partenerilor europeni în închiderea spațiului aerian american pentru avioanele rusești. Acesta l-a numit pe Vladimir Putin drept „un dictator'' care este acum izolat de lume mai mult ca oricând și a declarat că va plăti scump pe termen lung pentru invazia sa în Ucraina. Totodată, Biden a dat asigurări că „Statele Unite sunt de partea poporului ucrainean”.

Mai mult, Tribunalul Internațional de la Haga va organiza audieri publice la începutul săptămânii viitoare în dosarul deschis după ce Ucraina în care a cerut ca Rusia să fie condamnată pentru genocid și agresiune după invazia pe teritoriul ucrainean. Mai exact, audierile urmează să aibă loc pe 7 și 8 martie, la Palatul Păcii din Haga, sediul Curții.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineață, 24 februarie, în jur de ora 5.30 (4.30 ora R. Moldova) o operațiune militară specială înpotriva Ucrainei.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media