Roman Abramovici își vinde acțiunile de la Chelsea. „Voi dona banii victimelor războiului din Ucraina”

2 martie 2022, 21:08 Sport 355
Roman Abramovici.  Sursa: The Guardian

Miliardarul rus Roman Abramovici a decis să vândă clubul de fotbal Chelsea. Într-un comunicat oficial publicat pe site-ul clubului de fotbal, omul de afaceri a anunțat că banii pe care îi va încasa din vânzare vor merge către un fond de caritate, care va fi înființat pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina.

„Aș dori să abordez speculațiile mass-media din ultimele zile în legătură cu proprietatea mea la Chelsea. După cum am spus mai devreme, am luat întotdeauna decizii în interesul clubului. Prin urmare, în situația actuală, am decis să vândă clubul, pentru că cred că acest lucru este în interesul echipei.

Vânzarea clubului nu o să fie grăbită. Nu voi cere niciun ban înapoi din împrumuturile pe care le-am făcut. Niciodată nu a fost o afacere pentru mine, ci doar o pasiune pentru joc și pentru club.

Ba mai mult, mi-am instruit echipa să formeze o fundație prin care toate profiturile obținute în urma operațiunii să se îndrepte către victimele războiului din Rusia. Aici sunt incluse și nevoile urgente ale victimilor, la fel și pentru cei care au nevoie de îngrijire pe termen lung.

Vă rog să aveți în vedere că a fost decizie extrem de dificilă și mă doare că trebuie să mă despart de club într-o asemenea manieră. Totuși, cred că e cea mai bună decizie pentru club. Sper să o să pot să mai fac o vizită pe Stamford Bridge pentru ultima dată și să vă spun tuturor la revedere în persoană.

A fost un privilegiu să fiu parte din familia Chelsea și să obținem tot ce am obținut. Chelsea și suporterii ei vor fi mereu în inima mea.”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial.

Omul de afaceri a spus că încasările din vânzarea clubului vor merge către o fundație caritabilă, care va fi înființată pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media