Masacrul de la Bucha: 163 din 320 de cadavre, identificate de autorități: Le cunoaștem numele, prenumele, știm din ce familie au provenit

8 aprilie 2022, 08:05 Ucraina 470
Cadavre, Bucha.  Sursa: UNIAN

În orașul eliberat Bucha, lângă Kiev, au fost identificați 163 de localnici care au fost uciși de invadatorii ruși - aceasta este aproximativ jumătate din cadavrele găsite pe străzi. Despre aceasta a anunțat primarul Bucha, Anatolii Fedoruk, într-un interviu acordat pentru „Vocea Americii”, scrie UNIAN.

„Până în prezent, am reușit să identificăm 163 de morți. Aceștia sunt cetățeni ai orașului nostru care au fost uciși cu cinism, torturați brutal de ruși. Le cunoaștem numele de familie, prenumele, patronimicul, unde locuiau, cine erau - tată, fiu sau soție, într-o familie sau alta”, a spus Fedoruk.

Potrivit acestuia, până acum, aproximativ 320 de cadavre ale locuitorilor din Bucha uciși de invadatorii ruși au fost adunate în jurul orașului.

„Am găsit încă două cadavre în satul Lubeanka, împușcate. Și șase cadavre în satul Zdvîjivka, suburbia Bucha. Și în fiecare zi găsim tot mai multe cadavre ale morților, în diferite părți ale orașului nostru - în grădini de legume, în zonele de parc, pe teritoriile locurilor de joacă. Aceasta se adaugă celor despre care mass-media a scris deja”, a precizat el.

Trupele ruse au părăsit regiunea Kiev, iar în urma lor au lăsat imagini de coșmar: orașe pârjolite și zeci de cadavre ale cetățenilor ucraineni care zac chiar pe drumuri (numărul exact al victimelor încă nu a fost stabilit).

În Bucha au fost găsiți zeci de morți cu mâinile legate, primarul orașului declarând că Bucha era „împânzită cu cadavre”. Oamenii, a spus primarul, au fost împușcați în ceafă. În satul Motîjin, au fost găsite cadavre într-o groapă comună. Pe marginea uneia dintre autostrăzile din regiunea Kiev, fotojurnaliştii au văzut trupurile unor femei goale. Forțele ruse au încercat să le ardă.

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a acuzat Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina pentru a elimina „întreaga naţiune”, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre pe străzile din oraşul Bucha, în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse.

Totodată, preşedinta Maia Sandu, s-a declarat „şocată” de „masacrul” din oraşul ucrainean şi a anunţat pentru luni, 4 aprilie, zi de doliu naţional în memoria victimelor de până acum ale războiului dus de Rusia în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a negat că armata rusă ar fi provocat masacrul din localitatea, regiunea Kiev, și spune că „toate fotografiile și videoclipurile publicate de regimul de la Kiev, care ar fi mărturie despre astfel de „crime” comise de personalul militar rus în orașul Bucha, sunt o altă provocare.”

Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a anunțat că cei care sunt implicați în tortura și execuția civililor vor fi condamnați pe viață. De asemenea, ea le-a transmis soldaților ruși aflați încă pe teritoriul Ucrainei să se comporte „în așa fel încât pentru tot restul vieții să nu fiți nevoit să căutați constant un gol unde să vă ascundeți”, deoarece „războiul se va termina mai devreme sau mai târziu.”

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media