Orhei: A răpit o mașină, apoi a abandonat-o. Suspectul, un minor de 16 ani, riscă o amendă usturătoare sau trei ani de închisoare

16 aprilie 2022, 11:50 Societate 139
Automobil răpit la Orhei.  Sursa: IGP

Un minor de 16 ani s-a ales cu dosar penal după ce a răpit un automobil, s-a plimbat cu el fără să aibă dreptul de a conduce, iar apoi l-a abandonat. Totul s-a întâmplat în satul Chiperceni, din raionul Orhei.

Polițiștii din Orhei au fost alertați de un locuitor al satului Chiperceni care s-a plâns că i-a fost răpit automobilul. Acesta venise în ospeție la un consătean, iar automobilul l-a parcat în fața porții acestuia, lăsând cheia în mecanismul de pornire.

Oamenii legii au reușit să găsească în scurt timp automobilul, care a fost abandonat pe o stradă din aceeași localitate. La fel, a fost găsit și suspectul. Acesta s-a dovedit a fi un minor de 16 ani din același raion.

Minorul ar fi răpit autoturismul și, cu toate că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus în raza satului după care l-a abandonat. Adolescentul este la prima abatere și este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”.

Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În acest context, Poliția atrage atenția părinților să comunice cât mai des cu adolescenții despre riscurile la care se pot expune. La fel, îndeamnă șoferii să fie mai precauți și să nu își lase cheile în mecanismul de pornire.Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media