Kremlinul, după ce R. Moldova și Ucraina au primit statut de candidate la UE: „Acestea sunt, desigur, afaceri interne europene”

24 iunie 2022, 14:21 Politică 536
Dmitri Peskov.  Sursa: Rador

„Acestea sunt, desigur, afaceri interne europene” - este reacția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fiind întrebat despre decizia Consiliului European de a acorda statut de țări candidate la Uniunea Europeană Republicii Moldova și Ucrainei.

„Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme și mai multe probleme în relațiile acestor țări cu noi”, a declarat Peskov.

Tot el spus că speră ca această decizie să nu conducă la o deteriorare a relaţiilor dintre Moscova şi Bruxelles, care în prezent sunt la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie şi mai mult deteriorate”.

Cât privește Republica Moldova, căreia la fel i s-a acordat statutul de candidat la UE, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că țara noastră „dorește să devină europeană mai mult decât europenii înșiși”.

„Vedem că nu e nimic de spus despre Ucraina aici, totul este clar acolo, dar acum vedem Moldova, care vrea să devină europeană mai mult decât europenii înșiși, și încearcă să ia din pielea ei niște măsuri. În multe feluri, ea (n. red. Moldova) din anumite motive asociază acest statut de candidat cu anti-rusitatea. Cu cât devin mai anti-ruși, ei cred că europenii ar trebui să le placă mai mult. Noi chiar nu ne-am dori să se întâmple asta”, a spus Peskov.

Amintim că, Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană. Decizia „istorică” a fost luată în unanimitate joi seara, 23 iunie, de liderii UE în cadrul summit-ului Consiliului European.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media