Un șofer de TIR a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de contrabandă cu țigări

27 iunie 2022, 09:34 Societate 130
Tentativă de contrabandă cu peste 150 000 de țigarete.  Sursa: PCCOCS

Un moldovean de 44 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce la începutul lunii octombrie 2021 a fost prins la punctul de trecere al frontierei Leușeni cu 7 590 de pachete de țigări ascunse în rezervoarele de combustibil, pe care intenționa să le transporte în România. Procurorii PCCOCS nu sunt de acord cu pedeapsa primită de acesta și anunță că vor contesta la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Hîncești, unde s-a examinat dosarul.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat la Judecătoria Hîncești vinovăția bărbatului care la începutul lui octombrie 2021 a încercat să transporte spre România peste 150 000 de țigări, sau 7 590 de pachete cumpărate de acesta la stațiile de alimentare cu combustibil din Republica Moldova, cu circa 300 000 lei.

Bărbatul de 44 de ani și-a recunoscut vinovăția, iar instanța de judecată a decis condamnarea acestuia la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de trei ani, cu suspendarea executării acesteia. De asemenea, instanța a decis confiscarea capturii de țigări și încasarea de la inculpat a contravalorii mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 250 000 de lei.

Decizia nu este definitivă. Procurorii PCCOCS urmează să conteste hotărârea instanței în partea care ține de suspendarea executării pedepsei închisorii și solicitarea încasării contravalorii în sumă de peste 655 000 de lei.

Potrivit legii, până la o hotărâre definitivă în acest caz, inculpatul se prevalează de prezumția nevinovăției.

Amintim că, la 3 octombrie 2021, funcționarii vamali de la Leușeni au descoperit produsele din tutun în spații adaptate special pentru transportarea ilegală a mărfurilor, într-un autocamion înmatriculat în România.

Potrivit inculpatului, care muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019, acesta intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene; iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal, astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media