Un nou caz de variola maimuței, cel de-al patrulea, a fost diagnosticat în România

16 iunie 2022, 20:24 România 57
Variola maimuței.  Sursa: Profimedia Images

Un nou caz de variola maimuței, cel de-al patrulea, a fost diagnosticat în România, anunță joi Ministerul Sănătății. Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România, scrie Digi24.

Pacientul s-a prezentat miercuri la un spital din București, după ce simptomele i-au apărut din data de 12 iunie.

Starea de sănătate a pacientului este bună, dar acesta a rămas internat, precizează Ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat la 13 iunie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, diagnosticat în urma investigațiilor de laborator, după ce prezentase simptome în urmă cu patru zile. Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care călătorise în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

A doua zi, în data de 14 iunie, Ministerul Sănătății a anunțat ca a fost diagnosticat un al doilea caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani.

Miercuri, 15 iunie, Ministerul Sănătății a informat că a fost diagnosticat și al treilea caz de variola maimuței în România, un bărbat de 31 de ani.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media