FOTO/ La Fetești: Peste 300 de alergători s-au întrecut în „Mica Elveție” a Moldovei

20 iunie 2022, 19:14 Sport 323
Maraton, La Fetești.  Sursa: Sid Smith/Facebook

Peste 300 de alergători, dar și alți zeci de susținători au participat în acest weekend la prima ediție a maratonului „La Fetești”, curse trail. Alergătorii amatori sau profesioniști au avut de ales între distanțe de Cross (14 km), Semi-maraton (23 de km) și Maratonul de (42 de kilometri).

Toate aceste trasee au fost parcurse într-un relief excepțional și unic în Republica Moldova. S-a remarcat faimoasa carieră cu panorame extraordinare. Au bucurat ochii pajiștile verzi înflorite, covorul cu căpșuni sălbatice, localnicii prietenoși și ospitalieri. Trei sate: Fetești, Trinca și Gordinești (riaonul Edineț) au fost „salutate” de către sportivii veniți din toate colțurile țării.

Toți cei sosiți în nordul Moldovei au avut opțiunea de rămâne cu cortul în zona de camping sau să închirieze căsuțele gospodarilor din sat. Sâmbătă, 18 iunie, la ora 06:00 a fost dat startul pentru maratoniști, fiind proba cu cele mai multe provocări pentru unii alergători.

După cursă, programul a continuat în zona de camping unde au fost premiați cei mai buni alergători. Gospodinele din localitate au gătit bucate deosebite care au fost servite și au încărcat bateriile alergătorilor. Evenimentul a fost încoronat cu o suită de cântece și dansuri culese din folclorul de la nord, prezentate oaspeților de către ansamblele populare locale.

Mai jos sunt câteva dintre momentele surprinse de fotograful Sid Smith.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media