Trei ucraineni și un moldovean, arestați după ce au adus ilegal în R. Moldova 15 bărbați din țara vecină

26 martie 2022, 13:43 Societate 248
Migranți ilegali.  Sursa: border.gov.md

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD, în coordonare cu Procuratura Briceni, au reținut trei ucraineni și un moldovean care au asigurat intrarea ilegală în Republica Moldova pentru 15 bărbați din Ucraina. Persoanele bănuite sunt cercetate în cadrul cauzelor penale inițiate pe faptul comiterii infracțiunii de organizare a migrației ilegale.

IGPF informează că pe numele a trei dintre aceștia, bănuiți că ar face parte dintr-o grupare criminală, a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, iar ultimul bănuit, reținut în această dimineață – pentru 72 de ore.

Aceștia au fost identificați ca trei cetățeni ai Ucrainei și un moldoveanl.

Suplimentar, au fost indisponibilizate două autoturisme și un microbuz, cu ajutorul cărora era asigurată transportarea persoanelor.

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, în regiunea de responsabilitate a sectoarelor Poliției de Frontieră Briceni și Larga, cei patru bănuiți au organizat traversarea frauduloasă a persoanelor din Ucraina în Republica Moldova, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Toate persoanele sunt bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani. Aceștia și-au legalizat aflarea pe teritoriul Republicii Moldova, afându-se sub protecția de stat.

Conform declarațiilor, cetățenii ucraineni au achitat pentru serviciile călăuzelor de la 1.700 de dolari până la 5.500 de dolari americani pe persoană.

În continuare, pe marginea cazurilor sunt întreprinse măsuri speciale de investigații și urmărire penală, în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.


Amintim că autoritățile ucrainene au decis să instituie în toată țara mobilizare generală încă din prima zi de invazie a Rusiei în Ucraina - 24 februarie 2022. Astfel, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani li s-a interzis să părăsească Ucraina pe perioada legii marțiale.

De atunci, autoritățile moldovenești au înregistrat mai multe cazuri de organizare a trecerii ilegale a bărbaților din Ucraina care sunt vizați de mobilizarea generală.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media