Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, invitat în plen la audieri. Batrîncea: „Să aducă mai multă claritate, de ce rezervele valutare ale statului au fost diminuate cu peste peste 650 de milioane de dolari”

31 martie 2022, 10:35 Politică 77
Octavian Armașu .  Sursa: bnm.md

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, va fi audiat, astăzi, 31 martie, în plenul Parlamentului, la solicitarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Cu 53 de voturi ale deputaților, decizia a fost luată după ce vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat că Legislativul trebuie să cunoască ce se întâmplă pe piața bancară și eventual să intervină.

„Pe toți ne deranjează situația la BNM. Dacă pe parcursul anului trecut rezervele valutare ale statului au atins o cotă maximă istorică, peste 4 miliarde de dolari, în ultima perioadă de timp acestea s-au diminuat cu peste 650 de milioane de dolari. Vrem să știm care sunt politicile monetare ale BNM în această perioadă, să audiem și argumentele BNM. (...) Considerăm că Parlamentul trebuie să aibă un rol activ în audierea și eventual intervenția în sectorul bancar. Propunem ca astăzi să fie audiat guvernatorul BNM și să aducă mai multă claritate, de ce rezervele valutare ale statului au fost diminuate cu peste peste 650 de milioane de dolari”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.

Cu 53 de voturi, propunerea a fost adoptată.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a cerut secretariatului legislativului să i-a legătura cu Armașu pentru a se prezenta în plen și a fi audiat de parlamentari.


Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media