Procuratura Generală a Ucrainei a inițiat un proces penal pe cazul primarului din Melitopol, răpit de armata rusă

13 martie 2022, 12:27 Ucraina 163
Oficiul Procurorului General al Ucrainei.  Sursa: pravda.com.ua

Procuratura Generală a Ucrainei anunță astăzi, 13 martie, că a inițiat un proces penal pe cazul primarului din Melitopol, Ivan Fedorov, răpit de forțele ruse, în timp ce armata rusă și-a instalat un nou edil în localitate.

„Sub îndrumarea procedurală a Procuraturii Regionale Zaporojie, au fost inițiate proceduri penale pentru încălcarea legilor războiului (Partea 1 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei)”, se arată în anunțul Oficiului Procurorului General al Ucrainei.


La 11 martie, la Melitopol, ocupanții l-au răpit pe primarul orașului, Ivan Fedorov, fiind acuzat de așa zise crime împotriva civililor, iar ucrainenii se tem că astfel de abuzuri vor continua dacă oficialii locali nu cooperează cu ocupanții.

Președintele Ucrainei a declarat că detenția lui Fedorov a fost o „crimă împotriva democrației”, iar Ministerul de Externe de la Kiev a numit-o o crimă de război care încalcă Convențiile de la Geneva.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie și 12 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media