VIDEO/ Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Ucraina e una dintre noi și o vrem în Uniunea Europeană

28 februarie 2022, 08:15 UE 295
Ursula Von der Leyen .  Sursa: ceps.eu

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Ucraina este „una dintre noi și îi vrem în Uniunea Europeană”. Declarația șefei UE pentru Euronews vine în contextul în care Bruxelles-ul a anunțat că va trimite armament Ucrainei, va interzice mass-media de stat ruseşti în Uniunea Europeană, precum și intrarea tuturor avioanelor rusești în spațiul aerian european.

„Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică. (...) Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu. Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, a menționat șefa Comisiei Europene.

Ursula Von der Leyen a mai adăugat că încrederea în Vladimir Putin este „complet distrusă”.

Fiind întrebată despre posibilitatea unor discuții de pace între Ucraina și Rusia, Ursula von der Leyen a declarat că „desigur, este important ca partea ucraineană să fie de acord cu discuțiile de pace, și condițiile să fie bune pentru partea ucraineană. Este întotdeauna mai bine să avem pace, discuții decât să avem o luptă. Dar încrederea în președintele Putin este complet ruptă și erodată”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media