ULTIMA ORĂ/ Prețul de achiziție a gazului pentru luna martie va scădea cu aproape 100 de dolari

1 martie 2022, 09:21 Economie 537
gaz, Moldovagaz, gaze naturale.  Sursa: Replica Media

Prețul de achiziție a gazului natural pentru luna martie va scădea cu aproape 100 de dolari. Anunțul a fost făcut de șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

„Potrivit calculelor preliminare, prețul de achiziție al gazelor naturale pentru SA „Moldovagaz” în luna martie va fi de 547,26 dolari SUA per mia de metri cubi”, a anunțat șeful „Moldovagaz” pe pagina sa de Telegram.

Drept rezultat, tariful pentru consumatorul final ar putea să se ieftinească.

Începând cu luna februarie, cetățenii achită un tarif de 15 lei și 18 bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale. Tariful, cu 4 lei și 18 bani mai mare decât am plătit pentru consumul din lunile noiembrie și decembrie anul trecut.

Amintim că, la 10 ianuarie, „Moldovagaz” a anunțat că începând cu 1 ianuarie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de „Gazprom” a crescut cu aproximativ 190 de dolari, fiind de 646 de dolari per mie/m3. Într-un scurt comunicat de presă, SA „Moldovagaz” a spus că majorarea se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze și a costului coșului de produse petroliere.

Gigantul rus „Gazprom” şi Republica Moldova au anunţat pe 29 octombrie 2021 prelungirea cu cinci ani a unui acord de livrare a gazului rusesc către Chișinău, cu un preț de achiziție de proximativ de 450 de dolari per mia de metri cubi. Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei fo

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media