Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA: Rusia își schimbă planurile pentru Ucraina și se pregătește pentru o nouă fază a războiului pentru a „deghiza” eșecurile militare anterioare

5 aprilie 2022, 09:57 Ucraina 422
Jake Sullivan.  Sursa: AP Photo/Patrick Semansky National security advisor Sullivan said Russia has "manifestly

Rusia intenţionează să „detaşeze zeci de mii de soldaţi” în estul Ucrainei, pe măsură ce îşi direcţionează atenţia către sudul şi estul ţării, a declarat luni consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan. Potrivit oficialului american, ocupanții ruși se vor concentra mai mult în aceste regiuni pentru a „deghiza” eșecurile militare anterioare.

„În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război” pentru a se concentra pe „est şi zone din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului”, a declarat Sullivan reporterilor de la Casa Albă.

Potrivit consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui american, Rusia își schimbă planurile pentru Ucraina și se pregătește pentru o nouă fază a războiului, menționând că poate dura câteva luni sau mai mult.

Jack Sullivan a spus că administraţia Biden va anunţa în zilele următoare o nouă asistenţă militară pentru Ucraina şi a subliniat că noi sancţiuni împotriva energiei ruse sunt, de asemenea, pe masa discuţiilor cu aliaţii europeni, scrie Agerpres.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american a avertizat că următoarea fază ar putea fi prelungită, cu trupele ruse depăşindu-le ca număr pe cele ucrainene. El a descris drept tragice şi şocante imaginile din Bucea, oraş revenit recent sub controlul trupele ucrainene, în contextul regrupării forţele ruse.

Totodată, Vestul avertizează cu privire la înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei. În ultimele ore, SUA și aliații occidentali au avertizat că vor pedepsi Rusia pentru acțiunile sale din orașul Bucha.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că președintele rus Vladimir Putin și susținătorii săi vor „simți consecințele” și că partenerii occidentali vor intensifica sancțiunile împotriva Moscovei.

Între timp, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că SUA lucrează „intens cu aliații săi europeni la noi sancțiuni pentru a crește presiunea și a crește costurile asupra lui Putin și Rusiei”.

Franța și Germania au mai spus că vor expulza diplomații ruși din țările lor. Ca răspuns, Rusia a spus că va riposta și „închide ușa ambasadelor occidentale”, a declarat pentru Reuters, ex-președintele rus și adjunct al șefului consiliului de securitate, Dmitri Medvedev.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media