Consiliul de Securitate al ONU va organiza o reuniune de urgență în urma atacului asupra centralei nucleare ucrainene

4 martie 2022, 16:03 Externe 167
Consiliul de Securitate ONU.  Sursa: ONU

După atacul asupra unei centrale nucleare din Ucraina de către trupele ruse, Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite va organiza o reuniune de urgență vineri, 4 martie, potrivit a trei diplomați ONU, transmite CNN.

Trupele ruse au ocupat centrala nucleară Zaporizhzhia — cea mai mare din Europa — unde un incendiu care amenințase cu un potențial dezastru a fost stins la primele ore ale dimineții de vineri, potrivit autorităților de reglementare nucleare din Ucraina.

Va fi o întâlnire deschisă, cu discursuri inclusiv din partea unui oficial al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică și a unui oficial ONU.

De menționat că, șeful Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în urma atacului asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina de către forțele ruse, avertizând că astfel de atacuri ar putea avea consecințe „catastrofale”.

Amintim că, la 4 martie, forțele ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare atomice din Zaporojie, cea mai mare din Europa.

Ulterior, autoritățile centrale din Republica Moldova au asigurat cetățenii că nivelul de radiație în țară nu înregistrează nicio creștere și că nu există pericol pentru populație, urmare a incendiului din această noapte de la centrala nucleară atomică din Zaporojie.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media