Echipa de consilieri la nivel înalt a Uniunii Europene în Republica Moldova a fost extinsă. Cine este Hans Martin Sieg

11 ianuarie 2022, 16:30 Politică 278
UE - Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu are un nou consilier. Este vorba de Hans Martin Sieg, care este al 11-lea consilier la nivel înalt al Uniunii Europene, pe coordonare strategică și afaceri europene. Acesta s-a alăturat recent echipei Misiunii în Republica Moldova, crescând astfel numărul total de consilieri care lucrează în prezent la unsprezece.

Hans Martin Sieg și-a început recent misiunea în cadrul Administrației Prezidențiale.

Potrivit unui comunicat al Misiunii de consilieri la nivel înalt a UE în Moldova, anterior Sieg a ocupat funcții de conducere/Team Leader în proiecte de dezvoltare și think tank-uri, precum și poziții de top consultativ pentru Guvernele Germaniei, Elveției și Republicii Moldova. Hans Martin a lucrat pentru instituții precum GIZ, PNUD, OSCE; cea mai recentă funcție a sa a fost cea de Director al birourilor de țară din România și Republica Moldova al Konrad Adenauer Stiftung.

Hans Martin Sieg este doctor în științe politice și istorie.

Oficialul o va consilia pe președinta Maia Sandu cu privire la coordonarea strategică și punerea în aplicare a priorităților de reformă, în special cu privire la politicile legate de buna guvernare și angajamentele în contextul Acordului și Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și să promoveze parteneriate internaționale.

Totodată, Hans Martin Sieg va oferi, de asemenea, consiliere cu privire la afacerile europene și relațiile cu UE și statele sale membre.

Pe lângă domeniul coordonării strategice și al afacerilor europene, consilierii UE la nivel înalt acoperă domeniile de combatere a spălării banilor și recuperare a activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, servicii financiare, tranziție verde, justiție și Procuratură, reforma Administrației Publice Locale, inclusiv descentralizare și fuziune voluntară.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media