GRAFIC/ SONDAJ: PAS și BCS ar obține același număr de mandate în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

20 decembrie 2021, 16:13 Politică 484
PAS, BCS.  Sursa: Colaj Replica Media

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) ar avea toate șansele să se regăsească în Legislativ, pe picior de egalitate de această dată, arată cel mai recent sondaj socio-politic realizat de CBS- Research, IDIS Viitorul și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române (IPRI).

Autorii studiului susțin că tendința este una previzibilă, în condițiile în care încrederea cetățenilor în guvernare se erodează constant

PAS, care acum deține majoritatea parlamentară cu 63 de deputați, pierde teren în fața BCS.

Sondajul arată că atât BCS, cât și PAS, ar obține 24,7% un număr egal de mandate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Partidul Șor are șansele să obțină mai multe mandate de deputat în Parlament, în condițiile în care ar acumula 8,2% din voturi.


Amintim că la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, PAS o obținut, 52,80% din voturi, BCS - 27,17%, iar „Șor” a obținut 5,74% din voturi.

Același sondaj mai arată că Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, este politicianul care se bucură de cea mai multă încredere, urmat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de liderul PSRM, Igor Dodon.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-15 decembrie 2021, pe un eșantion de 1 055 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult, din 13 regiuni geografice, care coincid cu unităţile administrativ-teritoriale de până la revenirea la raioane, mediu rezidenţial (urban-rural).

Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +2.8%.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media