A murit jurnalistul Oreste Melnic. Și-a dedicat peste 40 de ani companiei Teleradio-Moldova

29 ianuarie 2022, 16:29 Societate 230
Oreste Melnic.  Sursa: Facebook

Jurnalistul Oreste Melnic s-a stins din viață. Acesta şi-a dedicat peste 40 de ani muncii în televiziune, fiind angajat în tot acest timp la Compania de stat „Teleradio-Moldova", scrie TRM.

Originar din satul Clocuşna, raionul Ocniţa, Oreste Melnic a activat în calitate de redactor, scenarist şi producător. În februarie 1991, împreună cu alţi jurnalişti, elaborează conceptul programului televizat „Telematinal", care în primii ani era difuzată şi în România.

În activitatea sa a scris scenarii şi a redactat mai multe filme documentare despre Eugen Doga, Maria Bieşu, Nicolae Paliţ şi alţii.


„Oreste Melnic a fost cu adevărat un ostaș al Mișcării de Eliberare Națională, un bun prieten al Asociației „Parlamentul-90”, realizând nu numai o serie de reportaje de la Marile Adunări Naționale, de la lucrările sesiunilor primului Parlament democratic al Republicii Moldova, dar și a semnat scenariul și a realizat împreună cu alți colegi unul dintre cele mai bune documentare despre deputații acelui Parlament cu ocazia aniversării de 25 de ani de la adoptarea Declarației de Independență – „27 August, ora 14:23””, se arată într-un mesaj de condoleanțe publicat de Consiliul de Administrare al Asociației „Parlamentul-90”.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media