Cazul gândacilor de la Spitalul Clinic din Bălți: Ministerul Sănătății se autosesizează. Reprezentanții unității medicale: „Apariția insectelor ar fi din cauza numărului mare de colete transmise mamelor care stau la tratament împreună cu copiii”

15 ianuarie 2022, 16:46 Sănătate 215
Spitalul Clinic Municipal din Bălți.  Sursa: colaj/Replica Media

Reprezentanții Spitalului Clinic Municipal din Bălți, acolo unde zeci de gândaci mişună peste tot - în salon, pe pat, chiar la capul unui mic pacient, iar mai multe filmulețe ce confirmă acest fapt au fost publicate pe Facebook de o femeie care se tratează cu copilul în secția de pediatrie și se plânge de condițiile în care este nevoită să stea, spun că insectele apar pentru că pacienții depozitează mâncarea în sertare, fapt ce contravine regulilor instituției.

„Apariția insectelor în acest departament ar fi din cauza numărului mare de colete transmise mamelor care stau la tratament împreună cu copiii. Din cauza alimentelor depozitate incorect, apar diferite insecte și este greu de luptat cu ele, indiferent de cât efort depune personalul medical în efectuarea dezinfectării și dezinsecției suprafețelor.

De exemplu, în cadrul același bloc este amplasată o altă secție unde pacienții nu sunt alimentați și nu se depozitează produse alimentare, iar din acest motiv nu sunt insecte. Aceasta este o problemă la nivel național, peste tot sunt astfel de insecte. Aceasta ar fi cauza - numărul mare de colete și nerespectarea regulilor de către pacienți”, a declarat pentru Replica Media Mihaela Petrov, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Municipal din Bălți.

Totodată, reprezentanții spitalului din Bălți susțin că asemenea cazuri au mai avut loc și se întreprind toate măsurile pentru a combate apariția gândacilor.

„Se face dezinsecție în saloane cu produse speciale. Au mai fost cazuri și se discută cu pacienții, rudele pacienților, ca să nu încalce regulile și să păstreze regimul, să mănânce doar în locurile special amenajate din spital”, a mai punctat Petrov.

Între timp, șefa serviciului de presă din cadrul Ministerului Sănătății, Elena Mudrîi, a declarat pentru Replica Media că instituția s-a autosesizat și monitorizează situația.

Amintim că, o femeie care își tratează copilul la Spitalul Clinic Municipal din Bălți, secția pediatrie, într-o postare pe rețelele de socializare, unde a atașat mai multe filmulețe, aceasta arată cum zeci de gândaci mişună peste tot - în salon, pe pat, chiar la capul copilului ei în timp ce doarme.

„Aceasta, cu siguranță a fost cea mai oribilă experiență! Ministerul Sănătății al Republicii Moldova în astfel de condiții „tratează” copiii! Pe lângă Covid poate ar trebui de investit și în altceva?! Cum e posibil ca copiii să fie internați, să doarmă, să mănânce în așa coșmar?!!! „Cei mai superiori” care treceți cu vederea această problemă, veniți să dormiți măcar 10 min într-un astfel de salon, să vedeți ce simt copiii și mamele!!!”, se arată indignată femeia.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media