Ministrul Spînu: „Centura Chișinău va fi reabilitată. Lucrările pe primul sector se vor încheia integral până în octombrie”

13 august 2022, 16:44 Economie 413
Andrei Spînu.  Sursa: Replica Media

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Centura Chișinău va fi reabilitată, iar în acest sens progresul de execuție al primului sector de drum este de aproximativ 70%. Totodată, membrul Guvernului a dat asigurări că lucrările pe acest sector se vor încheia integral până în luna octombrie curent.

„Am fost pe șantierul de lucru a primului sector a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău. Am verificat mersul lucrărilor la zi. Progresul de execuție este de aproximativ 70%. La ziua de azi se executa lucrari de amenajare a intersecțiilor, lucrări de drenaj, instalarea indicatoarelor rutiere. Ulterior va fi aplicat stratul de uzură și executarea marcajului rutier. Drumul de centură a orașului Chişinău, pe primul sector are o lungime de 6,6 km”, a precizat ministrul.

Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane euro, bani alocați de Banca Europeană de Investiții.

Lucrările se vor încheia integral până în octombrie 2022, dă asigurări Andrei Spînu.

În perioada următoare urmează a fi lansate licitațiile pentru alte 2 sectoare.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media