Ministrul Spînu: „Centura Chișinău va fi reabilitată. Lucrările se vor încheia integral până în octombrie”

13 august 2022, 16:44 Economie 341
Andrei Spînu.  Sursa: Replica Media

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Centura Chișinău va fi reabilitată, iar în acest sens progresul de execuție este de aproximativ 70%. Totodată, membrul Guvernului a dat asigurări că lucrările se vor încheia integral până în luna octombrie curent.

„Am fost pe șantierul de lucru a primului sector a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău. Am verificat mersul lucrărilor la zi. Progresul de execuție este de aproximativ 70%. La ziua de azi se executa lucrari de amenajare a intersecțiilor, lucrări de drenaj, instalarea indicatoarelor rutiere. Ulterior va fi aplicat stratul de uzură și executarea marcajului rutier. Drumul de centură a orașului Chişinău, pe primul sector are o lungime de 6,6 km”, a precizat ministrul.

Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane euro, bani alocați de Banca Europeană de Investiții.

Lucrările se vor încheia integral până în octombrie 2022, dă asigurări Andrei Spînu.

În perioada următoare urmează a fi lansate licitațiile pentru alte 2 sectoare.


Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media