Dodon, despre citarea mamei sale la PA și munițiile depistate în casa de la Sadova: „Cele câteva cartușe găsite într-o casă unde există de decenii tradiția de vânători la soț și la feciori, sunt un motiv de a purta o femeie în etate prin procuraturi? Nimic sfânt în această guvernare galbenă”

10 august 2022, 13:24 Politică 1406
Igor Dodon.  Sursa: Replica Media

La scurt timp după ce în spațiul public au apărut imagini video în care mama lui Igor Dodon este huiduită la ușa Procuraturii Anticorupție unde a venit să i se prezinte rezultatele expertizei pe munițiile depistate la casa sa din Sadova în timpul perchezițiilor, fostul lider al PSRM a transmis pe rețelele de socializare un mesaj acid în care întreabă partidul de guvernare și pe președinta Maia Sandu de ce permite „ca mama unui fost șef de stat să fie umilită și batjocorită public de niște mizerii morale care trăiesc din bani negri plătiți pe ascuns de sponsorii PAS?”.

De ce le permiți unor indivizi ca Litvinenco și procurorii lui de buzunar să organizeze tribunale agresive și linșaj în incinta instituțiilor de drept? Să știți, doamnă președinte, că toate aceste abuzuri și măgării vor avea consecințe serioase și vor fi pe sovestea dumitale. Așa lucruri nu se iartă și nu se uită. Teme-te de Dumnezeu, dacă ai un Dumnezeu, dacă nu îți este rușine de disprețul oamenilor, inclusiv de disprețul celor care te-au votat cândva.

(...) Iar oamenii simpli să vadă în aceste imagini video metodele murdare și chiar criminale pe care le utilizați voi. Le-a utilizat și echipa TV aservită vouă, venită la indicația procurorilor cu întrebările pregătite de Litvinenco & Co pentru mama mea. Nimic sfânt în această guvernare galbenă”, a reacționat Dodon.

Fostul președinte a pomenit și de munițiile depistate la casa de baștină din Sadova.

„Cele câteva cartușe de vânătoare, găsite într-o casă unde există de decenii tradiția de vânători la soț și la feciori, sunt un motiv de a purta o femeie în etate prin procuraturi? V-ați speriat că mama mea poate organiza o lovitură de stat? Vai de capul vostru...”, a mai adăugat Igor Dodon în mesajul său.

Amintim că, Galina Dodon, mama lui Igor Dodon, a fost miercuri, 10 august, la PA pentru pentru a i se aduce la cunostință rezultatele unei expertize.

Potrivit portalului anticorupție.md, este vorba despre un raport de expertiză privind muniţii pentru arme de vânătoare, depistate în timpul percheziţiei din casa părintească a fostului şef al statului de la Sadova, care nu erau păstrate corespunzător, informație confirmată pentru Replica Media și de procurora Cherpec.

„I s-a adus la cunostință rezultatul expertizei dispuse pe munițiile depistate la domiciliul acesteia în procesul de efectuare a perchezițiilor”, a precizat Cherpec.

De menționat că ,Galina Dodon, mama fostului președinte al țării, a fost citată la Procuratuă pe 15 iulie, însă nu s-a prezentat, unde urma să îi fie înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele acestuia Petru Merineanu. Potrivit PA, la domiciliului mamei ex-președintelui Dodon au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689.600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA. Suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei lui Igor Dodon, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla PSRM.

Prin urmare, în legătură cu circumstanțele de fapt expuse supra, procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media