Supercupa Europei: Real Madrid vs. Eintracht Frankfurt, începând cu ora 22:00

10 august 2022, 20:52 Sport 89
Real Madrid.  Sursa: Real Madrid C.F.

Real Madrid și Eintracht Frankfurt se întâlnesc, miercuri, 10 august, de la ora 22:00, pe Stadionul „Olimpic” din Helsinki (Finlanda), în Supercupa Europei.

Real Madrid, campioana la zi a Spaniei şi a Europei, a câştigat Liga Campionilor, pentru a 14-a oară în istorie, pe 28 mai, după o finală cu Liverpool, pe Stade de France din Paris, scor 1 - 0.

A fost meciul care i-a adus lui Carlo Ancelotti un nou record, acela de a fi singurul antrenor cu patru trofee Champions League câştigate (două cu AC Milan, două cu Real Madrid), pe lângă cele două cucerite ca jucător (ambele cu AC Milan), transmite Hotnews.

Italianul este şi singurul antrenor din lume campion în fiecare campionat din Top 5: Anglia cu Chelsea, Spania cu Real Madrid, Italia cu AC Milan, Germania cu Bayern Munchen şi Franţa cu Paris Saint Germain.

Eintracht Frankfurt a terminat ultima stagiune din 1.Bundesliga pe locul 11, dar a câştigat Europa League, pe 19 mai, după o finală cu Glasgow Rangers jucată pe „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla şi decisă la loviturile de departajare (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute; 5-4 la penalty-uri).

Dacă Real Madrid este la primul meci oficial al sezonului, Eintracht Frankfurt a jucat deja un meci, soldat cu eşec, 1-6 cu Bayern Munchen, pe teren propriu, în prima etapă din Bundesliga.

Cele două echipe s-au întâlnit oficial o singură dată în istorie, în finala Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1959-1960, pe Hampden Park din Glasgow (Scoţia), când a fost Real Madrid - Eintracht Frankfurt 7-3.

A mai fost un amical în 2008, disputat în Germania, scor 1-1. Real Madrid are patru Supercupe ale Europei în palmares, una mai puțin decât AC Milan și FC Barcelona, în timp ce Eintracht Frankfurt joacă pentru prima oară pentru acest trofeu.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media