Putin reînvie titlul de „Mamă eroină” din era lui Stalin pentru femeile cu peste 10 copii

18 august 2022, 14:42 Rusia 94
Vladimir Putin.  Sursa: Euronews

Recent, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care readuce titlul „Mama eroină”, un concept din epoca sovietică, în încercarea de a atenua criza demografică din Rusia. Titlul va fi acordat cetățenilor ruși care au născut și au crescut 10 sau mai mulți copii care sunt cetățeni ruși, scrie Meduza.

Titlul va fi acordat când al zecelea copil împlinește vârsta de un an și cu condiția ca toți ceilalți nouă copii să fie în viață până la acel moment.

„Destinatara și copiii ei sunt cetățeni ai Federației Ruse și formează o familie social-responsabilă, oferă un nivel adecvat de îngrijire a sănătății, educație, dezvoltare fizică, spirituală și morală”, se arată în decretul semnat de liderul de la Kremlin.

Femeile care au primit titlul de „Mama eroină” vor primi, de asemenea, o medalie cu același nume și o indemnizație unică de un milion de ruble.


Inițial, premiul a fost introdus de Iosif Stain după al Doilea Război Mondial, când populația sovietică a scăzut cu zeci de milioane, însă a încetat să mai existe odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991.

Conform celor mai recente statistici Rosstat publicate în această vară, populația Rusiei s-a redus în medie cu 86.000 de persoane pe lună în intervalul lunilor ianuarie și mai, ceea ce constituie un record.

În plus, Rusia suferă pierderi grele în rândul trupelor din Ucraina, chiar dacă numărul real al victimelor nu a fost dezvăluit, notează CNN.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media