VIDEO/ Turcia: 16 morți și 21 de răniți, după ce un autocar a lovit din plin o ambulanţă, o maşină de pompieri şi un autovehicul

20 august 2022, 17:25 Externe 403
Accident în Turcia.  Sursa: Twitter / @metesohtaoglu

Şaisprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 21 au fost rănite într-un accident produs sâmbătă între un autocar şi o ambulanţă pe o autostradă din sud-estul Turciei, relatează BBC. Printre cei decedaţi se numără patru salvatori, trei pompieri şi doi jurnalişti.

Oficialul informase anterior că 15 persoane au murit „într-un accident în care au fost implicate un autocar, o echipă de salvare şi o ambulanţă (...) pe autostrada dintre Gaziantep şi Nizip”.

Potrivit agenţiei de presă turce DHA, care a difuzat şi imagini, o ambulanţă, o maşină de pompieri şi un vehicul cu o echipă de jurnalişti, care se deplasaseră la locul unui alt accident, au fost lovite în plin de un autocar.

Conform presei locale, printre cei decedaţi se numără patru membri ai echipei de salvare, trei pompieri şi doi jurnalişti ai agenţiei turce Ilhas.

Preliminar, se știe că autobuzul a lovit grupul, a derapat și s-a răsturnat la 200 m (220 de metri) distanță. Au fost trimise apoi echipe de întărire pentru a duce răniții la spitalele din apropiere.

Guvernatorul regiunii Gaziantep a declarat pe Twitter că „trei pompieri, doi lucrători de urgență și doi jurnalişti” se numără printre cei care au murit pe drumul dintre Gaziantep și Nizip din apropiere.

Sindicatul jurnaliştilor din Turcia a confirmat decesul a doi dintre membrii săi. Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat un număr de oameni întinși pe drum.

Fotografiile de la agenția de presă DHA din Turcia au arătat că spatele unei ambulanțe a fost rupt și resturi metalice împrăștiate în jurul ei.

Ministrul Justiției, Bekir Bozdag, a anunțat o anchetă asupra accidentului, a informat BBC Turkish. O serie de politicieni turci și-au postat condoleanțe online.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media