Rata de schimb valutar a leului moldovenesc față de dolarul american și euro

5 mai 2023, 07:42 Economie 119
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc s-a depreciat ușor față de dolar, dar a crescut în raport cu euro

Banca Națională a Moldovei a publicat datele privind rata de schimb valutar pentru astăzi, vineri 5 mai 2023. Conform acestora, un dolar american poate fi cumpărat cu 17,9022 lei moldovenești, în scădere cu 4 bani față de ziua precedentă.

În același timp, un euro valorează astăzi 19,8024 lei moldovenești, în creștere cu un ban comparativ cu ieri. Această creștere nu este semnificativă și poate fi considerată o fluctuație obișnuită.

De asemenea, leul moldovenesc s-a depreciat ușor și fața monedei naționale din Ucraina - hryvna. Astfel, un hryvna poate fi cumparat azi la cursul oficial BNM pentru 0.4847 lei moldoveneşti.

Cu toate acestea, leul moldovenesc a crescut ușor în raport cu moneda naţionala română - leul românesc. Astfel că un leu românesc se vinde astazi la cursul oficial BNM pentru 4.0171 lei moldoveneşti.

Schimbările minore ale ratei de schimb valutar nu au un impact semnificativ asupra economiei naționale, dar pot afecta prețurile la produsele importate sau exportate.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media