Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în raport cu dolarul american și euro

14 aprilie 2023, 07:55 Economie 128
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a avut o ușoară scădere față de dolar, dar a crescut față de euro la data de vineri, 14 aprilie 2023

Banca Națională a Moldovei a publicat datele privind rata de schimb valutar pentru leu moldovenesc în raport cu cele mai importante monede internaționale. Astfel, la data de azi, un dolar american valorează 18.0161 lei moldovenești, ceea ce reprezintă o scădere nesemnificativă față de ziua precedentă (-4 bani). În același timp, un euro valorează 19.8457 lei moldovenești, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de ziua precedentă (+11 bani).

În comparație cu alte monede majore, leul moldovenesc s-a menținut stabil în raport cu hryvna ucraineană și rubla rusă. Însă fața de leu românesc s-a apreciat ușor (+2 bani).

Specialiștii estimează că aceste fluctuații ale ratei valutare sunt influențate atât de factori interni (situația economico-politic din Republica Moldova), cât și externi (evoluțiile economice din zona euro și Statele Unite ale Americii).

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media