Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în raport cu dolarul american și euro la data de 23 iunie 2023

23 iunie 2023, 07:42 Economie 97
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a înregistrat o creștere semnificativă față de dolarul american și euro.

Banca Națională a Moldovei a publicat datele privind rata de schimb valutar pentru moneda națională, leul moldovenesc (MDL), în raport cu alte valute majore. Astfel, la data de 23 iunie 2023, un dolar american valorează 18.0441 MDL, ceea ce reprezintă o creștere de +2 bani (+0.02 MDL) față de ziua anterioară. În același timp, un euro valorează 19.8584 MDL, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă de +18 bani (+0.18 MDL) față de ziua anterioară.

În cazul altor valute precum hryvna ucraineană (UAH), leul moldovenesc s-a menținut stabil în raport cu ziua anterioară, iar în cazul leului românesc (RON) și rublei rusești (RUB), acesta a crescut cu +3 bani (+0.03 MDL) respectiv +1 ban (+0.01 MDL).

Aceste fluctuații ale ratei valutare pot avea impact asupra economiei și tranzacțiilor comerciale din Moldova, în special în ceea ce privește importurile și exporturile. Este important ca cetățenii și companiile să fie la curent cu aceste schimbări pentru a putea lua decizii financiare informate.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media