FIFA a primit o cerere privind înlocuirea Iranului cu naționala Ucrainei la Campionatul Mondial de Fotbal

24 octombrie 2022, 21:48 Sport 184
FIFA WORLD CUP.  Sursa: FIFA

Directorul general al clubului ucrainean Şahtior Doneţk a cerut luni FIFA să înlocuiască Iranul cu Ucraina pentru Cupa Mondială din Qatar 2022 (20 noiembrie-18 decembrie), în contextul în care Kievul acuză Teheranul că a livrat drone Moscovei pentru a-i sprijini invazia, scrie News.ro.

„În timp ce liderii iranieni se vor distra urmărind echipa naţională jucând la Cupa Mondială, ucrainenii vor fi ucişi de dronele iraniene şi de rachetele iraniene”, a spus Serghei Palkin într-un comunicat postat pe reţelele de socializare.

De câteva săptămâni, Kievul acuză Teheranul că a livrat Moscovei 136 de drone kamikaze Shahed, pe care apoi le foloseşte pentru a viza în special infrastructurile energetice, ceea ce Iranul şi Rusia au negat în repetate rânduri.

„Şahtior face apel la FIFA şi întreaga comunitate internaţională să interzică imediat echipei naţionale iraniene să joace la Cupa Mondială, după implicarea directă a ţării în atacuri teroriste împotriva ucrainenilor”, a spus el, scrie lefigaro.fr.

El crede că FIFA ar trebui să înlocuiască Iranul cu Ucraina, „care a dovedit că merită să participe la Cupa Mondială”, „jucând cu inima”.

Startul oficial al Cupei Mondiale din 2022 va avea loc duminică, pe 20 noiembrie, când este programat meciul dintre selecționatele Qatarului, țara gazdă, și Ecuadorului.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media