Bărbatul din Fălești care și-a determinat soția la sinucidere sub ochii fiicei de 10 ani – condamnat la închisoare cu executare

28 noiembrie 2022, 16:20 Justiție 23156
bărbat încătușat.  Sursa: banatulazi.ro/imagine simbol

Bărbatul de 35 de ani, învinuit de violență în familie care s-a soldat cu sinuciderea soției acestuia, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis. Sentința a fost pronunțată pe data de 25 noiembrie, de Judecătoria Bălți, sediul Fălești.

Bărbatul a fost acuzat de faptul că sistematic aplica violenţa fizică și psihică asupra soţiei și a copiilor.

Deși anterior a fost sancționat contravențional de mai multe ori pentru fapte similare, învinuitul a continuat acțiunile sale ilegale, astfel că la 15 mai, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aproximativ în jurul orelor 11:00, în timp ce se afla la domiciliul comun cu familia, în prezența copiilor minori, și-a bătut soția cu pumnii și picioarele, cauzându-i ultimei, conform raportului de expertiză, leziuni corporale medii.

În aceeași zi, aproximativ la ora 20:30, învinuitul a încălcat ordinul de restricții emis în privința acestuia, a venit din nou la domiciliul comun cu victima.

Femeia, fiind sub influența frământărilor apăsătoare, apărute în rezultatul comportamentului agresiv al soțului, manifestat sistematic prin persecuție, jignire, înjosirea demnității, şi cauzarea vătămărilor corporale, s-a încuiat într-o odaie și în prezența fiicei minore de 10 ani, s-a sinucis prin strangularea cu un colan.

Învinuitului și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii și procesul în privința acestuia a fost judecat în procedură simplificată.

Copiii învinuitului au fost plasați într-un centru de plasament, iar autoritatea tutelară va stabili tutela asupra acestora.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media